Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovĎalšie produkty od tohto predajcu
- 74,56 €
- Kanetsune Shirogami '2/SS Nôž Santoku 16,5 cm
- za 0 € so
- 91,43 €
- Kanetsune 950 DSR-1K6 Nôž šéfkuchára 24 cm
- za 0 € so
- 112,13 €
- Kunio Masutani VG-10 Hammered Blue Damascus Nôž šéfkuchára 18 cm
- za 0 € so
Parametre
Stav | Nové |
Faktúra | Vystavujem faktúry s DPH |
Značka | Kunio Masutani |
Účel | kuchársky |
Materiál rukoväte | drevo |
Materiál čepele | nehrdzavejúca oceľ |
Dĺžka čepele | 18 cm |
Kód výrobcu | M-3242 |
Opis
Kunio Masutani Nôž šéfkuchára 18 cm
Kunio Masutani
Kunio Masutani Nôž šéfkuchára 18 cm
Popis produktu:
Japonský kuchynský nôž značky Masutani, to je perfektné nástroj každého šéfkuchára, sa osvedčí takmer pri všetkých základných činnostiach v kuchyni od sekania zeleniny až po porciovanie mäsa. Nôž šéfkuchára je jednou z nevyhnutností každej kuchyne.
Oceľ VG-10 s tvrdosťou 61 HRC +/- 1 má skvelé rezné vlastnosti a je tiež pomerne ľahko zaostriteľná. Kovanie 31 vrstiev nerezovej ocele s matnou povrchovou úpravou (typ sairyu),skvele sa prezentuje v každej kuchyni. Nože vytvorené s vysokou presnosťou dokonale padnú do ruky a nitovaná konštrukcia a bolster ďalej zvyšuje pevnosť celej konštrukcie. Rukoväť je vyrobená z dreva pakkawood je materiál veľmi odolný a odolný voči vlhkosti alebo vysokým teplotám.
Celé je to zabalené v kartónovej krabici, ktorá sa bude hodiť ako darček .
Technické údaje:
- Čepeľ: jadro VG-10 kované 31 vrstvami ocele
- Rukoväť: drevo pakkawood
- Tvrdosť: 61 HRC +/- 1
- Celková dĺžka: 31,0 cm
- Dĺžka čepele: 18,0 cm
- Šírka klingu: 4,3 cm
- Hrúbka klinu: 1,7 mm
- Spôsob ostrenia: obojstranný symetrický výbrus
- Hmotnosť: cca. 135 g
Kuchynské nože z nehrdzavejúcej ocele sú menej náročné na starostlivosť o ne. V zložení obsahujú chróm a ďalšie prvky, vďaka ktorým sú odolnejšie voči vonkajšiemu prostrediu ako nože z nehrdzavejúcej (uhlíkovej) ocele. Nemali by sme ich však úplne zanedbávať. Po použití je potrebné ich umyť a najlepšie utrieť do sucha alebo nechať uschnúť na odkvapkávači, alebo magnetickej lište. Ak držíme nože v bloku, je najlepšie ich vložiť tam, keď sú už suché. Ak necháme nôž dlhšie bez použitia, neuškodí mu ho namazať nejakým jedlým olejom (vyhýbajme sa len tým, ktoré rýchlo žltnú ako ľanový olej). Aj keď je oceľ označená ako nehrdzavejúca za nevhodných okolností, môže sa pokryť patinou, ak sa o nôž nebudeme starať.
Úplne neprípustné je umývanie nožov v umývačke riadu. Veľmi ostré chemikálie používané v umývačkách riadu môžu spôsobiť zafarbenie na čepeli, poškodiť pevné rukoväte alebo ich povlaky a vysoká teplota môže spôsobiť odpustenie (roztvrdnutie) reznej hrany. Z rovnakého dôvodu by sme ani nemali používať nôž na miešanie alebo kontrolu tvrdosti zeleniny, či mäsa vo vriacom vývare.
Nerezová oceľ VG-10
Nerezová oceľ vyvinutá v Takefu Special Steel co. Ltd v Japonsku špeciálne pre výrobu špičkových čepelí. V predpoklade bolo potrebné získať parametre ocele, ktoré prevyšujú populárnu japonskú oceľ AUS8. Získala sa oceľ, ktorej parametre sú skvelým kompromisom medzi držaním zaostrenia (minimálne len slabšie ako v 154CM/ATS34) a ľahkosťou ostrenia aj vysoko kalenej VG-10. Lepšie parametre ako w.w. ocele boli dosiahnuté aj z hľadiska odolnosti proti prasklinám či drveniu. Oceľ VG-10 je označovaná ako nehrdzavejúca, ale musíme mať na pamäti, že nemá 100% nehrdzavejúcu oceľ a vhodné podmienky môže byť pokrytá patinou alebo v dôsledku toho aj povrchovou hrdzou.
V závislosti od výrobcu nožov sa otužuje až do 64 stupňov HRC. Aj keď bola vyvinutá v predpokladoch ako oceľ na špičkové kuchynské nože dnes sa používa na rôzne druhy špičkových nožov známych značiek ako tojiro, mcusta, spyderco, boxer a pod. Japonci sa veľmi zdráhajú predávať túto oceľ mimo Japonska, takže väčšina čepelí vyrobených z pôvodného VG-10 sa musí vyrábať v Japonsku.
Zloženie ocele:
- uhlie: 1%
- chróm: 15%
Molybdén: 2%
- vanád: 0,2%
- kobalt: 1,5%
Nože majstra Kunio Masutani, známe svojou kvalitou spracovania a zmyslom pre detail.
Kunio Masutani vedie malú kováčsku dielňu v Echizen v prefektúre Fukui (Japonsko) a všetky nože sú vyrábané a naostrené výhradne ručne. Ručné prevedenie robí každý vzor jedinečným a neopakovateľným.
- Kód výrobcu: M-3242
Toto označenie odlišuje najlepšie obchody na portáli Allegro. Pri nákupe od Super predajcu máte zaručený vynikajúci zákaznícky servis a skvelé nákupy.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
99,5 %
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu Nôž šéfkuchára Kunio Masutani 18 cm. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to