Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovStav: Nové
Kunio Masutani VG-10 Hammered Blue Damascus Nôž šéfkuchára 18 cm
Za posledných 30 dní si tento produkt od viacerých predajcov kúpili 3 osoby
Ďalšie produkty od tohto predajcu
- 74,56 €
- Kanetsune Shirogami '2/SS Nôž Santoku 16,5 cm
- za 0 € so
- 101,46 €
- Kunio Masutani Nôž šéfkuchára 18 cm
- za 0 € so
Parametre
Stav | Nové |
Faktúra | Vystavujem faktúry s DPH |
Značka | Kunio Masutani |
Účel | kuchársky |
Materiál rukoväte | drevo |
Materiál čepele | nehrdzavejúca oceľ |
Dĺžka čepele | 18 cm |
Kód výrobcu | M-3722 |
Opis
Kunio Masutani VG-10 Hammered Blue Damascus Nôž šéfkuchára 18 cm
Kunio Masutani
Kunio Masutani VG-10 Hammered Blue Damascus Nôž šéfkuchára 18 cm
Všestranný nôž, ktorého hlavným využitím je krájanie mäsa, je tiež ideálny ako univerzálny nástroj, ktorým voľne nakrájame bylinky alebo nakrájame zeleninu na kocky alebo na plátky. Dokonale tvarovaná čepeľ umožňuje rýchlo a úhľadne nakrájať väčšie výrobky bez poškodenia jemných ingrediencií.
Celé je to zabalené v kartónovej krabici, ktorá sa bude hodiť ako darček .
Odporúčame tiež na kontrolu záložky údržba, kde sa dozviete základy údržby a starostlivosti o nôž. Technické parametre ocele, ako aj jej chemické zloženie je k dispozícii v záložke Zloženie ocele.
Technické údaje:
- Čepeľ: jadro VG-10 kované 31 vrstvami ocele
- Rukoväť: modré drevo pakka
- Tvrdosť: 60-61 HRC
- Celková dĺžka: 31,0 cm
- Dĺžka čepele: 18,0 cm
- Šírka klingu: 4,4 cm
- Hrúbka klinu: 1,5 mm
- Spôsob ostrenia: obojstranný symetrický výbrus
- Hmotnosť: cca. 141 g
Kuchynské nože z nehrdzavejúcej ocele sú menej náročné na starostlivosť o ne. V zložení obsahujú chróm a ďalšie prvky, vďaka ktorým sú odolnejšie voči vonkajšiemu prostrediu ako nože z nehrdzavejúcej (uhlíkovej) ocele. Nemali by sme ich však úplne zanedbávať. Po použití je potrebné ich umyť a najlepšie utrieť do sucha alebo nechať uschnúť na odkvapkávači, alebo magnetickej lište. Ak držíme nože v bloku, je najlepšie ich vložiť tam, keď sú už suché. Ak necháme nôž dlhšie bez použitia, neuškodí mu ho namazať nejakým jedlým olejom (vyhýbajme sa len tým, ktoré rýchlo žltnú ako ľanový olej). Aj keď je oceľ označená ako nehrdzavejúca za nevhodných okolností, môže sa pokryť patinou, ak sa o nôž nebudeme starať.
Úplne neprípustné je umývanie nožov v umývačke riadu. Veľmi ostré chemikálie používané v umývačkách riadu môžu spôsobiť zafarbenie na čepeli, poškodiť pevné rukoväte alebo ich povlaky a vysoká teplota môže spôsobiť odpustenie (roztvrdnutie) reznej hrany. Z rovnakého dôvodu by sme ani nemali používať nôž na miešanie alebo kontrolu tvrdosti zeleniny, či mäsa vo vriacom vývare.
Nerezová oceľ VG-10 vyvinutá v Takefu Special Steel co. Ltd v Japonsku špeciálne pre výrobu špičkových čepelí. V predpoklade bolo potrebné získať parametre ocele, ktoré prevyšujú populárnu japonskú oceľ AUS8. Získala sa oceľ, ktorej parametre sú skvelým kompromisom medzi držaním zaostrenia (minimálne len slabšie ako v 154CM/ATS34) a ľahkosťou ostrenia aj vysoko kalenej VG-10. Lepšie parametre ako w.w. ocele boli dosiahnuté aj z hľadiska odolnosti proti prasklinám či drveniu. Oceľ VG-10 je označovaná ako nehrdzavejúca, ale musíme mať na pamäti, že nemá 100% nehrdzavejúcu oceľ a vhodné podmienky môže byť pokrytá patinou alebo v dôsledku toho aj povrchovou hrdzou.
V závislosti od výrobcu nožov sa otužuje až do 64 stupňov HRC. Aj keď bola vyvinutá v predpokladoch ako oceľ na špičkové kuchynské nože dnes sa používa na rôzne druhy špičkových nožov známych značiek ako tojiro, mcusta, spyderco, boxer a pod. Japonci sa veľmi zdráhajú predávať túto oceľ mimo Japonska, takže väčšina čepelí vyrobených z pôvodného VG-10 sa musí vyrábať v Japonsku.
Zloženie ocele:
- uhlie: 1%
- chróm: 15%
Molybdén: 2%
- vanád: 0,2%
- kobalt: 1,5%
- Kód výrobcu: M-3722
Toto označenie odlišuje najlepšie obchody na portáli Allegro. Pri nákupe od Super predajcu máte zaručený vynikajúci zákaznícky servis a skvelé nákupy.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
99,5 %
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu Nôž šéfkuchára Kunio Masutani 18 cm. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to