Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovĎalšie produkty od tohto predajcu
- 93,99 €
- GLOBAL Japonský kuchársky nôž 20 cm G-2
za 0 € so
- 34,82 €
- SATAKE Satoru Japonský univerzálny nôž 15 cm 802-819
za 0 € so
Parametre
Stav | Nové |
Faktúra | Vystavujem faktúry s DPH |
Linka | Pro VG-10 |
Značka | Tojiro |
Účel | kuchársky |
Materiál rukoväte | oceľ |
Materiál čepele | nehrdzavejúca oceľ |
Dĺžka čepele | 17 cm |
Opis
TOJIRO Pro VG-10 Japonský nôž Santoku 17 cm F-895
Japonský nôž so všestranným využitím, určený predovšetkým na mäso, zeleninu a ryby. Keďže má tenkú čepeľ, skvele poslúži aj pri krájaní chleba, plátkovaní ovocia či sekaní byliniek. Veľký klin uľahčuje premiestňovanie nakrájaných produktov do šalátu alebo na panvicu.
Dĺžka: 130 mm160 mm alebo menej
Výrobca: Tojiro
- Ostrie - 3-vrstvový laminát - jadro z VG-10
- Rukoväť - nerezová oceľ ,,vzor tornáda" zabraňuje skĺznutiu mokrej alebo mastnej ruky
- Tvrdosť - 60 HRC +/- 1
- Celková dĺžka - 29,9 cm
- Dĺžka čepele - 17,0 cm
- Šírka klinu - 4,5 cm
- Hrúbka klingu - 1,7 mm
- Spôsob ostrenia - obojstranný symetrický výbrus
- Váha - ok. 140 g
EAN: 4960375138950
Model: F-895
Značka TOJIRO
Vo svete japonských nožov sa počíta predovšetkým ostrosť. Naša ponuka zahŕňa množstvo produktov a výrobný proces je založený na využití vlastností samotných materiálov, ako aj moderných technológií. Všetky nože Tojiro vznikajú zo záľuby v kulinárskych tradíciách Japonska, kde je prvoradým cieľom ušľachtilá krása jedla. Nie je tomu inak ani v prípade nožov Tojiro-Pro, v ktorých boli použité prvky japonských mečov ako “Shinogi”, aby sa pripomenul tradičný tvar japonských kuchynských nožov.
"Od začiatku činnosti máme jediný cieľ: ostrosť, ktorá je predpokladom funkčnosti noža. Dá sa s istotou povedať, že stupeň ostrosti noža ovplyvňuje výsledok varenia, pretože v japonskom kulinárskom umení hrá veľkú úlohu estetika reznej hrany a výbrus a lesk klingu. Odvolávame sa na tradičné techniky, ale vynašli sme aj vlastnú metódu prevencie oduhličovania ocele, DP, ktorá zahŕňa štúdium vlastností materiálu. Zavádzame technologické inovácie a spájame ich so skúsenosťami predchádzajúcich generácií, aby sme zákazníkom z celého sveta poskytli širokú škálu produktov, medzi ktorými sú profesionálni kuchári aj domáci používatelia. Pri práci na vývoji najkvalitnejších rezných nástrojov chceme podporiť kulinársku kultúru nielen v Japonsku, ale aj vo všetkých kútoch sveta."
Nerezová oceľ VG-10
Nerezová oceľ vyvinutá v Takefu Special Steel co. Ltd v Japonsku špeciálne pre výrobu špičkových čepelí. V predpoklade bolo potrebné získať parametre ocele, ktoré prevyšujú populárnu japonskú oceľ AUS8. Získala sa oceľ, ktorej parametre sú skvelým kompromisom medzi držaním zaostrenia (minimálne len slabšie ako pri 154CM/ATS34) a ľahkosťou ostrenia aj vysoko kalenej VG-10. Lepšie parametre ako w.w. ocele boli dosiahnuté aj z hľadiska odolnosti proti prasklinám či drveniu. Oceľ VG-10 je označovaná ako nehrdzavejúca, ale musíme mať na pamäti, že nemá 100% nehrdzavejúcu oceľ a vhodné podmienky sa môže pokryť patinou alebo v dôsledku toho aj povrchovou hrdzou.
V závislosti od výrobcu nožov sa otužuje až na 64 stupňov HRC. Napriek tomu, že bola vyvinutá ako oceľ pre špičkové kuchynské nože, dnes sa používa na rôzne druhy špičkových nožov známych značiek ako tojiro, mcusta, spyderco, boxer a pod. Japonci sa veľmi zdráhajú predávať túto oceľ mimo Japonska, takže väčšina čepelí vyrobených z pôvodného VG-10 sa musí vyrábať v Japonsku.
Zloženie ocele:
- uhlie: 1%
- chróm: 15%
- molybdén: 2%
- vanád: 0,2%
- kobalt: 1,5%
Údržba kuchynských nožov
Kuchynské nože z nehrdzavejúcej ocele sa ľahšie starajú v porovnaní s nožmi z nehrdzavejúcej (uhlíkovej) ocele. V chemickom zložení sú okrem železa a uhlíka aj ďalšie prvky (Chróm a Vanád), ktoré sú odolnejšie voči korózii a oderu. Majte však na pamäti, že žiadny nôž nie je 100% nerezový, preto by ste ich nemali úplne zanedbávať.
Po dokončení je potrebné ich umyť a potom utrieť do sucha. Pri skladovaní nožov z nehrdzavejúcej ocele v bloku je potrebné pamätať na to, aby ste ich vopred dôkladne vysušili, pretože uzavretá konštrukcia bloku neslúži na dobré vetranie nožov. V najhoršom prípade to povedie k vzniku hrdze na čepeli.
Dlho nepoužívané kuchynské nože môžeme namazať kaméliovým olejom, takže náš nôž bude vždy v dobrej kondícii.
Nie je dovolené umývať nože v umývačke riadu. Chemikálie používané v umývačkách riadu môžu viesť k zafarbeniu na čepeli, k trvalému poškodeniu rukoväte alebo samotnej klince. Vysoká teplota môže viesť k roztrhnutiu reznej hrany, preto by ste nemali žiť s varenými kuchynskými výrobkami.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu Nôž šéfkuchára Tojiro 17 cm. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to