Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovOpis
KLINČEKY CELÉ AROMATICKÉ SUŠENÉ KLINČEK 100G VYSOKÁ KVALITA
Čo sú a odkiaľ pochádzajú klinčeky?
Klinčeky sú obľúbeným korením nielen v poľskej kuchyni, ale aj v orientálnej kuchyni. V skutočnosti predstavujú sušené púčiky kvetov pochádzajúce z klinčekového stromu, ktoré sa zbierajú ešte pred rozkvetom. Tento strom sa v prírodných podmienkach vyskytuje v regióne Indonézie, na Madagaskare, v Tanzánii a na Srí Lanke. Prvé kvetné puky sa na ňom objavia až po 4 rokoch. V súčasnosti sa najväčšie plodiny tohto stromu nachádzajú aj na území Zanzibaru a Kene. Je zaujímavé, že klinčekový strom môže rásť až 400 rokov.
Prvé správy o mimoriadnych zdravotných vlastnostiach tohto korenia sa objavili už v antickej literatúre. Na liečebné účely ich využívali okrem iného aj grécki vedci. Klinčeky však používali aj obyvatelia starovekej Číny už v treťom storočí pred naším letopočtom. Klinčeky sa vyznačujú hnedou farbou a jedinečnou, mierne korenistou chuťou. Je tiež potrebné vedieť, že toto korenie obsahuje takmer 15188 mg polyfenolových zlúčenín na 100 gramov výrobku. Preto má silný antioxidačný potenciál. Okrem toho v klinčekoch môžeme nájsť množstvo vitamínov a minerálov, medzi ktorými môžeme rozlíšiť: vitamín A, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, draslík, horčík, fosfor a dokonca aj omega-3 mastné kyseliny. Za najcennejšiu látku obsiahnutú v klinčekoch sa však považuje eugenol. Táto chemická zlúčenina je zodpovedná nielen za poskytnutie mimoriadnych chuťových vlastností tohto korenia, ale aj za cenné dezinfekčné a anestetické vlastnosti.
Klinčeky – zdravotné vlastnosti a účinky na ľudský organizmus
Vďaka hodnotným látkam v nich obsiahnutým je pravidelné používanie klinčekov (v kombinácii so zdravou stravou a systematickou fyzickou aktivitou) schopné zlepšiť zdravie a pohodu človeka. Ukazuje sa, že toto korenie môže mať nielen antibakteriálne , ale aj antiparazitárne , antivírusové a protiplesňové vlastnosti. Vedecké štúdie o účinkoch látok obsiahnutých v klinčekoch na ľudský organizmus preukázali, že ich konzumácia môže stimulovať vylučovanie tráviacich štiav. Okrem toho môžu mať vplyv na zníženie hladiny cholesterolu a cukru v krvi. Preto sa odporúča, aby toto korenie bolo dôležitou súčasťou stravy ľudí, ktorí zápasia s kardiovaskulárnymi poruchami a cukrovkou. Je tiež dobré vedieť, že vďaka antioxidantom obsiahnutým v klinčekoch je možné z tela odstrániť prebytočné voľné radikály a tým podporiť imunitný systém a znížiť riziko vzniku nádorových ochorení v budúcnosti.
Niektoré vedecké štúdie tiež poukazujú na skutočnosť, že používanie klinčekov môže mať stimulačný účinok na prácu našej mysle a navyše znížiť napätie spojené so stresovými situáciami. Mnoho ľudí používa klinčeky v diéte na chudnutie. Ukazuje sa totiž, že môžu ovplyvniť zrýchlenie metabolických procesov a tým zvýšiť efektivitu procesu zhadzovania nadbytočných kilogramov. Početné vedecké štúdie tiež preukázali, že použitie tohto korenia môže podporovať proces liečby infekcií plesňovej povahy. Klinčeky sú často súčasťou terapie pri kandidóze, ako aj pri kožných infekciách spôsobených priamym kontaktom s . Je tiež dobré vedieť, že konzumácia infúzie klinčekov môže zmierniť bolesti hlavy, a to aj pri migréne. Treba však mať na pamäti, že klinčeky nie sú liekom. Preto ich nemožno použiť namiesto farmaceutických prostriedkov odporúčaných špecialistom. Okrem toho by sa používanie tohto korenia na liečebné účely malo vždy konzultovať s lekárom prvého kontaktu.
Vplyv klinčekov na zdravie ústnej dutiny
Klinčeky nachádzajú časté využitie pri podpore liečby infekcií v ústnej dutine. Je to spôsobené tým, že klinčeky vykazujú silný antibakteriálny účinok. Ukazuje sa tiež, že dokonale ovplyvňujú zmiernenie nepríjemného dychu z úst. Lokálne použitie klinčekového oleja okamžite ovplyvňuje zmiernenie bolesti zubov a navyše môže podporiť proces liečby zubného kazu.
Odpovedáme na najčastejšie otázky týkajúce sa celých karafiátov
Otázka 1: Prečo sa oplatí žuť klinčeky celé? Klinčeky v sebe obsahujú cenné látky, ktoré môžu zlepšiť zdravie našej ústnej dutiny. Preto je vhodné ich používať nielen pri bakteriálnych infekciách, ale aj pri probléme nepríjemného zápachu z úst. Stačí na krátku chvíľu žuť jeden karafiát, aby ste si všimli výrazné zlepšenie svojho dychu. Okrem toho môže žuvanie klinčekov mať dezinfekčný a antivírusový účinok, a tým urýchliť proces liečby infekcií hrdla a/alebo mandlí. Je však potrebné mať na pamäti, že pred začatím používania klinčekov na liečebné účely sa poraďte so svojím lekárom prvého kontaktu alebo zubným lekárom.
Otázka 2: Prečo by ste mali pridať klinčeky do čaju? Klinčeky sú častou zložkou čajov a otepľovacích nálevov. Niet sa čomu čudovať, pretože majú nezvyčajnú, mierne korenistú a korenistú chuť. Okrem toho konzumácia čaju s prídavkom citrusov a zázvoru a klinčekov môže znížiť riziko vzniku infekcie, najmä v jesennom a zimnom období, keď sme najviac vystavení škodlivým vírusom a baktériám.
Klinčeky celé – použitie v kuchyni a nielen
Klinčeky sa vyznačujú nielen mnohými zdravotnými vlastnosťami, ale aj nezvyčajnou chuťou. Preto nachádzajú široké uplatnenie v kuchyniach po celom svete. Stojí za to ich použiť ako pri príprave vianočných kompótov, vareného vína a dokonca aj koláčov. Okrem toho sa chuť klinčekov výborne kombinuje s aromatickým bravčovým mäsom a kyslou kapustou. Okrem toho stojí za to ich pridávať do domácich paštét a dokonca aj omáčok na cestoviny. Je zaujímavé, že klinčeky sa môžu ukázať ako tiež účinný spôsob, ako sa zbaviť potravinových krtkov z kuchyne.
Vďaka mimoriadnym aromatickým vlastnostiam sa olej získaný z klinčekov používa aj pri masážach a relaxačných kúpeľoch. Je tiež potrebné vedieť, že infúzia pripravená z celých klinčekov môže byť účinným tonikom s čistiacimi a antibakteriálnymi účinkami.
Použitie v kuchyni:
- Klinčeky sa používajú na ochutenie kompótov, vín a likérov. Používajú sa aj na dochutenie pečiva, hubových marinád, omáčok a koláčov.
- Klinčeky sa používajú pri údenárstve a výrobe rybích marinád.
- Je zaujímavé, že v Indonézii sa z klinčekov vyrábajú cigarety zmiešaním klinčekov s tabakom.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu Klinčeky Celé - 100g. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to