Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovĎalšie produkty od tohto predajcu
- 124,28 €
- Kazan uzbecký Namangan 16l s hliníkovým vekom
za 0 € so
- 90,74 €
- Kazan uzbecký Namangan 10l s hliníkovým vekom
za 0 € so
- 107,05 €
- KAZAN uzbecký 12l s panvicou, sada Brizoll
za 0 € so
Parametre
Stav | Nové |
Faktúra | Vystavujem faktúry s DPH |
Druh | Nešpecifikované |
Producent | Namangan |
Objem | 12 l |
Kód výrobcu | KA12NOD |
Opis
Kazan uzbecký Namangan 12l s hliníkovým vekom
Pravý uzbecký liatinový Kazan 12l s oválnym dnom
Má hliníkový kryt v súprave, vyrába sa v meste Namangan (Uzbecká republika), líši sa lešteným vnútorným povrchom a hrubými stenami (od 6mm). Takýto kazan bude slúžiť niekoľko rokov nielen vám, ale aj vašim deťom a vnúčatám.
Nákazové steny sú zvnútra leštené , čo dáva nádherný efekt a pevný povrch odolný proti poškriabaniu. Vďaka tomu je kotol veľmi estetický a ľahko sa udržuje v čistote. Kotol má hliníkové veko, ktoré slúži nielen na zakrytie pokrmov, ale tiež zabraňuje úniku tepla. Vďaka tomu sa jedlo bude variť rýchlejšie a rovnomernejšie, čo ovplyvní jeho chuť a nutričné vlastnosti. Ázijský tvar kotlíka rovnomerne rozdeľuje teplo pozdĺž stien a nasýti jedlo chuťou a vôňou. Kazan Uzbecki je kotol, ktorý je ideálny na prípravu rôznych jedál, a to ako pre veľkú rodinu, tak aj pre skupinu priateľov. Vďaka svojej pevnosti a kapacite v ňom môžete pripravovať tradičné jedlá uzbeckej kuchyne, ako sú plov, manty alebo samsy. Stojí za to dodať, že uzbecký kazan je výrobok vyrobený z vysoko kvalitnej liatiny, čo zaručuje jeho trvanlivosť a odolnosť voči mechanickému poškodeniu. Kotol je možné použiť na kachle, kamado, tripody, pomalý oheň. Cestovatelia veľmi radi používajú Kazana, pretože je mimoriadne praktický a nenahraditeľný v teréne. Odolný voči poveternostným vplyvom a teplotám, uzbecký kazan je ideálnou voľbou pre milovníkov blízkovýchodnej kuchyne, ako aj pre ľudí, ktorí oceňujú pevné a odolné kuchynské náradie.
Výhody liatinovej kazety z Uzbekistanu:
– Leštený vnútorný povrch
Práve leštený vnútorný povrch odlišuje uzbecké kotly Kazan od iných výrobcov. Kazety sú ručne leštené, čo obmedzuje výskyt rôznych druhov defektov – škrupín a ochabnutí.
Varenie v takom kázni je samo o sebe potešením, pretože jedlo nebude horieť na hladkom povrchu kázne, pretože jednoducho nie je čo vytknúť.
– Hrúbka steny od 6 mm
Čím väčší je objem Kazana, tým hrubšia je stena. A rovnomernosť rozloženia tepla na povrchu Kazana závisí od hrúbky steny.
– Pohodlné rukoväte na okrajoch
– Rovnomerné ohrievanie jedla!
Liatina ako kov má nízku tepelnú vodivosť, to znamená, že sa dlho zahrieva a dlho ochladzuje. Ohrev sa vykonáva rovnomerne, takže jedlo je vyprážané alebo varené rovnako zo všetkých strán a pripálenie jedla je prakticky nemožné. Táto vlastnosť neumožní, aby jedlo príliš rýchlo vychladlo, takže jedlá podávané na stôl budú mať vynikajúcu chuť, arómu a farbu.
– Železo – porézny kov
V priebehu času sa olej a tuk vstrebávajú do pórov liatiny a zlepšujú sa nepriľnavé vlastnosti kazanej. Čím častejšie sa kazateľ používa, tým sa stáva lepším.
– Večné kuchynské náčinie!
Liatinový riad je pevný, odolný a praktický. Je takmer nemožné to pokaziť. Pri správnej starostlivosti prejde liatinový kazan na vaše deti a dokonca aj vnúčatá! Liatinový kazan sa stane dobrou rodinnou tradíciou!
Kotol je vyrobený z čistej liatiny, nevypúšťa škodlivé výpary a je bezpečný pre zdravie vás a vašej rodiny!
Doplňujúce informácie
Kazan Uzbecki, kotol leštený /vypálený 12L.
Oválne dno (Namangan) s hliníkovým krytom
Spodná časť (vonkajšia a vnútorná) je oválna
Rozmery Kazana:
Objem: 12L
Hĺbka: 16 cm
Priemer (hore): 41 cm
Priemer (hore s ušami): 46 cm
Hrúbka steny: 6 mm
Hrúbka dna: 8 mm
Hmotnosť: 12 kg
Telo: kvalitná liatina
Rukoväte: 4 ks. (uši)
Liatinové kotlíky kazan je potrebné pred prvým použitím správne pripraviť.
Ak ste sa rozhodli pre kúpu liatinového kotlíka kazan, musíte vedieť, že ste urobili skvelú voľbu. Aby ste si mohli naplno vychutnať používanie po zvyšok svojho života, musíte sa oň v prvom období starať a správne sa pripraviť.
Každá nová liatinová nádoba je pokrytá tenkou vrstvou technického oleja, ktorý konzervuje a chráni jej povrchy od okamihu výroby až po prípravu na použitie. Musíme sa zbaviť údržby, vypáliť/vypiecť nádobu a vytvoriť v procese polymerizácie nepriľnavý prírodný povlak (pri zahrievaní na povrchu sa tuk viaže na kov a vytvára tvrdú nepriľnavú kôru chrániacu kov).
Príprava liatinového riadu
Dôkladne umyte kazetu pod teplou vodou pomocou jemného čistiaceho prostriedku, špongie, umývačky riadu. Osušte papierovou utierkou.
Kotlík umiestnite na plynovú taburetku, pec alebo tripod nad ohnisko a zohrejte, nasypte soľ cca. 500-1000g a pečieme 20-30 minút za pravidelného miešania soli. Musíte ho zahrievať, kým soľ nezmení farbu na žltú alebo ešte lepšie hnedú a neodnesie všetky nečistoty, počas tejto doby bude kotlík postupne meniť farbu na svetlejšiu šedú. Počkajte, kým sa farba nevyrovná po celej ploche, potom vypnite, zbavte sa soli a nechajte ju vychladnúť.
Ako správne vytvoriť povlak "nonstick"
Pred použitím kotlíka zostáva ešte jeden krok – ide o vytvorenie nepriľnavého povlaku. V žiadnom prípade by ste nemali tento krok podceňovať, inak bude váš kotol pokrytý hrdzou a jedlo sa bude počas varenia lepiť a horieť.
Tuk je potrebný na vytvorenie nepriľnavého povlaku. Na tento účel môžeme použiť akýkoľvek rastlinný olej a dokonca aj živočíšny tuk. Zahrejeme kotlík s olejom a lyžicou cedníka zalievame všetky steny. Horúci olej prenikne do všetkých pórov nádoby a v procese polymerizácie sa tuk spojí s liatinou a vytvorí odolný nepriľnavý povlak a zaistí nádobu. Kotol nechajte vychladnúť, vylejte olej a utrite papierovou utierkou.
Keďže liatina absorbuje arómy a vôňa prepáleného oleja nie každému vyhovuje, je vhodné opražiť dve tri cibule nakrájané na štvrtiny na hnedo.
Teraz je kotol pripravený na použitie! Dobrú chuť!
Ako správne skladovať kotlík po použití
Po každom varení umyte kotlík teplou vodou mäkkou handričkou alebo špongiou. V žiadnom prípade by ste nemali používať tvrdé a kovové špongie, pretože môžu zostať škrabance, ktoré čoskoro zhrdzavejú. Nezabudnite utrieť do sucha a vysušiť kotol pred jeho odložením na uskladnenie. Je lepšie skladovať riad v dobre vetraných miestnostiach, v žiadnom prípade ich nezakrývať vekom alebo iným náradím, aby sa neobjavil nepríjemný zápach. A najlepšie je samozrejme naolejovať vnútro kotla. Ak zriedka používate kotlík, musíte ho namazať z oboch strán.
Toto označenie odlišuje najlepšie obchody na portáli Allegro. Pri nákupe od Super predajcu máte zaručený vynikajúci zákaznícky servis a skvelé nákupy.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
98,6 %
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu Kazan uzbecki Namangan 12l s hliníkovým vekom. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to