Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovĎalšie produkty od tohto predajcu
- 82,86 €
- Kazan uzbecký Namangan 8l s hliníkovým vekom
za 0 € so
- 107,05 €
- KAZAN uzbecký 12l s panvicou, sada Brizoll
za 0 € so
- 124,28 €
- Kazan uzbecký Namangan 16l s hliníkovým vekom
za 0 € so
Parametre
Stav | Nové |
Faktúra | Vystavujem faktúry s DPH |
Druh | Nešpecifikované |
Producent | Namangan |
Objem | 10 l |
Hmotnosť (s balením) | 10 kg |
Kód výrobcu | KA10NOD |
Opis
Kazan uzbecki Namangan 10l s hliníkovým vekom
Pravý uzbecký liatinový Kazan 10l s oválnym dnom
Má hliníkový kryt v súprave, vyrába sa v meste Namangan (Uzbecká republika), líši sa lešteným vnútorným povrchom a hrubými stenami (od 6mm). Takýto kazan bude slúžiť niekoľko desaťročí nielen vám, ale aj vašim deťom a vnúčatám.
Steny kazana sú zvnútra leštené , čo dáva nádherný efekt a pevný povrch odolný proti poškriabaniu. Vďaka tomu je kotol veľmi estetický a ľahko sa udržuje v čistote. Kotol má hliníkové veko, ktoré slúži nielen na zakrytie pokrmov, ale tiež zabraňuje rozptýleniu tepla. Vďaka tomu sa jedlo bude variť rýchlejšie a rovnomernejšie, čo ovplyvní jeho chuť a nutričné vlastnosti. Ázijský tvar kotlíka rovnomerne rozdeľuje teplo pozdĺž stien a nasýti jedlo chuťou a arómou. Kazan Uzbecki je kotol, ktorý je ideálny na prípravu rôznych jedál, a to ako pre veľkú rodinu, tak aj pre skupinu priateľov. Vďaka svojej pevnosti a kapacite si v ňom môžete pripraviť tradičné jedlá uzbeckej kuchyne, ako sú plov, manty alebo samsy. Stojí za to dodať, že uzbecký kazan je výrobok vyrobený z vysoko kvalitnej liatiny, čo zaručuje jeho trvanlivosť a odolnosť voči mechanickému poškodeniu. Kotol je možné použiť na kachle, kamado, tripody, pomalý oheň. Cestovatelia veľmi radi používajú Kazana, pretože je mimoriadne praktický a nenahraditeľný v teréne. Uzbecký kazan odolný voči poveternostným vplyvom a teplotám je ideálnou voľbou pre milovníkov kuchyne na Blízkom východe, ako aj pre ľudí, ktorí oceňujú robustné a odolné kuchynské náradie.
Výhody liatinového kazana z Uzbekistanu:
– Leštený vnútorný povrch
Práve leštený vnútorný povrch odlišuje uzbecké kotly Kazan od iných výrobcov. Sú ručne leštené, čo obmedzuje výskyt rôznych druhov defektov – škrupín a ochabnutí.
Varenie v takejto kázni je samo o sebe potešením, pretože jedlo nebude horieť na hladkom povrchu kázne, pretože jednoducho nie je čo vytknúť.
– Hrúbka steny od 6 mm
Čím väčší je objem Kazana, tým hrubšia je stena. A rovnomernosť rozloženia tepla na povrchu Kazana závisí od hrúbky steny.
– Pohodlné rukoväte na okrajoch
– Rovnomerné ohrievanie jedál!
Liatina ako kov má nízku tepelnú vodivosť, to znamená, že sa dlho zahrieva a dlho vychladne. Ohrev sa vykonáva rovnomerne, takže jedlo je vyprážané alebo varené rovnako zo všetkých strán a pripálenie jedla je prakticky nemožné. Táto vlastnosť neumožní príliš rýchle vychladnutie jedla, takže jedlá podávané na stôl budú mať vynikajúcu chuť, arómu a farbu.
– Železnica – porézny kov
V priebehu času sa olej a tuk vstrebávajú do pórov liatiny a zlepšujú sa nepriľnavé vlastnosti kazateľa. Čím častejšie sa kazateľ používa, tým sa stáva lepším.
– Večné kuchynské náčinie!
Liatinový riad je pevný, odolný a praktický. Je takmer nemožné to pokaziť. Pri správnej starostlivosti prejde liatinový kazan na vaše deti a dokonca aj vnúčatá! Liatinový kazan sa stane dobrou rodinnou tradíciou!
Kotol je vyrobený z čistej liatiny, nevypúšťa škodlivé výpary a je bezpečný pre zdravie vás a vašej rodiny!
Doplňujúce informácie
Kazan Uzbecki, leštený kotol /vypálený 10L.
Oválne dno (Namangan) s hliníkovým krytom
Spodná časť (vonkajšia a vnútorná) je oválna
Rozmery Kazana:
Objem: 10L
Hĺbka: 16 cm
Priemer (hore): 38 cm
Priemer (hore s ušami): 43 cm
Hrúbka steny: 6 mm
Hrúbka dna: 8 mm
Hmotnosť: 9 kg
Telo: kvalitná liatina
Rukoväte: 4 ks. (uši)
Liatinové kazanové kotlíky je potrebné pred prvým použitím riadne pripraviť.
Ak ste sa rozhodli kúpiť liatinový kotlík kazan, musíte vedieť, že ste urobili skvelú voľbu. Aby ste si mohli naplno vychutnať používanie po zvyšok svojho života, je potrebné sa oň v prvom období starať a správne ho pripraviť.
Každá nová liatinová nádoba je pokrytá tenkou vrstvou technického oleja, ktorý konzervuje a chráni jej povrchy od okamihu výroby až do okamihu prípravy na použitie. Musíme sa zbaviť údržby, vypáliť/vypiecť nádobu a vytvoriť v procese polymerizácie nepriľnavý prírodný povlak (pri zahrievaní na povrchu sa tuk viaže na kov a vytvára tvrdú nepriľnavú kôru, ktorá chráni kov).
Príprava liatinového riadu
Dôkladne umyte kazateľnicu pod teplou vodou pomocou jemného čistiaceho prostriedku, špongie, umývačky riadu. Vysušte papierovou rukovätou.
Umiestnite kotlík na plynovú taburetku, pečte učiak alebo tripódiu nad ohnisko a zahrejte, nasypte soľ cca. 500-1000g a pečieme 20-30 minút za občasného miešania soli. Musíte ho ohrievať, kým soľ nezmení farbu na žltú alebo ešte lepšie hnedú a vezme všetky nečistoty, počas tejto doby bude kotlík postupne meniť farbu na svetlejšiu sivejšiu. Počkajte, kým sa farba vyrovná po celej ploche potom vypnite, zbavte sa soli a nechajte ju vychladnúť.
Ako správne vytvoriť povlak "nonstick"
Pred použitím kotlíka zostáva ešte jeden krok – ide o vytvorenie nepriľnavého povlaku. V žiadnom prípade by ste tento krok nemali podceňovať, inak sa váš kotol zakryje hrdzou a jedlo sa pri varení bude lepiť a horieť.
Tuk je potrebný na vytvorenie nepriľnavého povlaku. Na tento účel môžeme použiť akýkoľvek rastlinný olej a dokonca aj živočíšny tuk. Zahrievame kotlík s olejom a cedníkovou lyžicou zalievame všetky steny. Horúci olej prenikne do všetkých pórov nádoby a v procese polymerizácie sa tuk spojí s liatinou a vytvorí odolný nepriľnavý povlak a ochráni nádobu. Kotol nechajte vychladnúť, vylejte olej a utrite papierovou utierkou.
Keďže liatina absorbuje arómy a vôňa prepáleného oleja nie každému vyhovuje, stojí za to presmažiť dve tri cibule nakrájané na štvrtiny na hnedo.
Teraz je kotol pripravený na použitie! Dobrú chuť!
Ako správne skladovať kotlík po použití
Po každom varení umyte kotlík teplou vodou mäkkou handričkou alebo špongiou. V žiadnom prípade by ste nemali používať tvrdé a kovové špongie, pretože môžu zostať škrabance, ktoré čoskoro zhrdzavejú. Nezabudnite kotol pred odložením na uskladnenie utrieť do sucha a vysušiť. Je lepšie skladovať riad v dobre vetraných miestnostiach, v žiadnom prípade ho nezakrývať vekom alebo iným náradím, aby sa neobjavil nepríjemný zápach. A najlepšie je samozrejme naolejovať interiér kotla. Ak zriedka používate kotlík, musíte ho namazať z oboch strán.
Toto označenie odlišuje najlepšie obchody na portáli Allegro. Pri nákupe od Super predajcu máte zaručený vynikajúci zákaznícky servis a skvelé nákupy.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
98,6 %
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu Kazan uzbecki Namangan 10l s hliníkovým vekom. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to