Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovZrnková káva Dallmayr Crema d'Oro Intensa 1000 g
Za posledných 30 dní si tento produkt od viacerých predajcov kúpilo 579 osôb.
Ďalšie produkty od tohto predajcu
- 14,39 €
- Zrnková káva Dallmayr Crema d'Oro 1000 g Arabica
- od 0 € so
- 28,95 €
- Zrnková káva Arabica Dallmayr Crema Prodomo 1000 g 1KG
- za 0 € so
- 15,10 €
- Zrnková káva Dallmayr Prodomo 500 g
- od 0 € so
Opis
Zrnková káva DALLMAYR Crema D'Oro Intensa 1 kg
Chuť kávy Dallmayr vďačíme za tie najdokonalejšie zrná, ktoré rastú na najlepších vysočinách sveta. Medzi najvýznamnejšie krajiny, z ktorých pochádza naša káva, patria: Etiópia, Papua-Nová Guinea, Kolumbia a Brazília. Káva Dallmayr je neustále kontrolovaná najlepšími odborníkmi, ktorí dbajú na kvalitu, aby káva mala intenzívny aromat a jemnú kyslosť.
DALLMAYR Crema D'Oro Intensa je zmes pozostávajúca zo špeciálne vybraných najušľachtilejších zŕn arabiky a robusty. Potom, aby sa dotvorila jej jedinečnosť, bola podrobená starostlivému, strednému vyhoreniu. Po otvorení obalu si môžete všimnúť majstrovstvo nemeckej pražiarne. Vybrané zrná nie sú veľké a každé z nich je rovnomerne vypálené.
Najlepšie je pripraviť ju v automatickom exprese. Vďaka creme a intenzívnej chuti bude fungovať ako cappuccino alebo latte macchiato, samozrejme nezabúdajte na caffe crema. Po rozomletí zŕn sa môže variť min. v kolbovom exprese, kafeterce alebo tradičným spôsobom.
Informácie :
- Aromatická a silná
- Druh kávy: zrnková
- Zloženie: 100% Arabika
- Čistá hmotnosť: 1000g
- Stupeň fajčenia - stredný
Druhy kávy - Arabica a Robusta v porovnaní.
Z mnohých rôznych druhov kávy hrajú osobitnú úlohu dva: Arabica (coffea arabica) a Robusta (coffea canephora). Predstavujú 98 percent surovej kávy vyrobenej na celom svete.
Arabica je z hľadiska chuti považovaná za ušľachtilejšiu z týchto dvoch druhov, pestovaných vo výške do 2200 m a zbieraných namáhavo ručne. Čím vyššie káva rastie, tým je priemerná ročná teplota nižšia, takže plody kávy tam dozrievajú pomalšie. Preto majú viac času na vývoj maziva, arómy a jemných kyselín.
ODRODY ZŔN:
- Arabica
Názov: Coffea arabica
Pôvod: Etiópia
Výška: 800 ‒ 2200 m
Teplota: 15 ‒ 24°C
Tvar: Oválny, plochý, podlhovastý, s výrezom S
Aróma: Ušľachtilý, jemný, svieži, ovocný
Kofeín: 0,9‒1,4%
- Robusta
Názov: Coffea canephora
Pôvod: Kongo
Výška: 0 ‒ 800 m
Teplota: cca. 26°C
Tvar: Malý, zaoblený s rovným prierezom
Aróma: Zadymený, pikantný, zemný, drevený
Kofeín: 1,8‒4,0%
Pôvod je dôležitý
Tajomstvo jedinečného charakteru kávy Dallmayr je už v surovej káve. Používame najjemnejšie vysočiny z najlepších pestovateľských oblastí na svete. Naše najvýznamnejšie zásobovacie krajiny sú Etiópia, Papua-Nová Guinea, Kolumbia a Brazília.
Najlepšie podmienky pestovania sa rozprestierajú v oblasti rovníka, v takzvanom páse kávových sadov. Káva rastie výlučne v tropických a subtropických oblastiach, v severnej šírke 23 stupňov a južnej 25 stupňov. Ako široká páska sa rozprestierajú kávové oblasti severne a južne od rovníka okolo zemegule.
Pozdĺž tohto takzvaného pásu kávových sadov sa toto stimulant pestuje v približne 80 krajinách, pričom len niekoľko z nich má ekonomický význam. Tretina kávy, ktorá je na trhu, sa vyrába v Brazílii.
Kultivácia
Rovnako ako v prípade vína, mnoho faktorov ovplyvňuje charakter kávy: vlastnosti pôdy, teplota a množstvo zrážok počas puberty ovplyvňujú chuť kávy.
Kávová rastlina je citlivá. Potrebuje veľa starostlivosti a k tomu vyváženú klímu ‒ vo dne aj v noci. Potrebuje dostatok zrážok a veľa tieňa, netoleruje silný vietor ani extrémne horúčavy a nízke teploty. Pôda by mala byť bohatá na živiny a dobre skladovať vodu, čo je napríklad prípad sopečných pôd. V zásade platí pre umiestnenie pestovateľskej pôdy pravidlo: čím vyššie káva rastie, tým chladnejšia je aj priemerná ročná teplota. Ovocie kávy dozrieva pomalšie ‒ a má viac času na rozvoj chuti, arómy a najmä kyselín.
Ekologická káva pochádza zo zmiešaných kultúr. Na takýchto plantážach rastú nielen kávovníky, ale aj iné rastliny, napríklad banánovníky alebo iné vysoko rastúce stromy. Tvoria tzv. tieňové stromy, ktoré svojou vysokou hustou strechou z listov chránia citlivé kávovníky pred intenzívnym slnkom a výdatnými zrážkami.
Nomenklatúra
Názov Dallmayr je synonymom vynikajúcej kvality produktov a služieb s viac ako 300 ročnou tradíciou. Dallmayr je tiež jednou z najznámejších nemeckých značiek kávy.
Napriek tomu, že sme lokálne zakorenení v Mníchove, pôsobíme po celom svete. Vďaka obchodu s domácimi a medzinárodnými výrobkami sa postupom času vytvorili slávne lahôdky, ktoré majú vlastnú gastronómiu a catering. Obchod s kávou a servis automatov sa na konci 50. rokov rozvinul, aby sa v súčasnosti stal najväčšou oblasťou podnikania podniku. Naše skúsenosti z nás urobili uznávaného partnera v oblasti obchodu, služieb a gastronómie.
Stupeň praženia kávy - ako klasifikujeme?
- 1/5 Od cca 130°C sa zložky surového zrna viditeľne transformujú. Mení farbu zo zelenej na žltkastú.
- 2/5 Priamo pred nástupom „first crack“ pri teplote okolo 190°C sú zrná ešte kompaktné, ale už svetlohnedé. Od tej doby sa vyvíjajú arómy kávy.
- 3/5 Najjasnejšie pražené kávy sú vhodné na filtrovanú kávu. Majú často zložitú ovocnú notu.
- 4/5 Stredne hnedé praženie vzniká pri teplote cca. 200°C. Leskne sa ako Café Crème alebo silná filtrovaná káva.
- 5/5 Tmavé, čierno-hnedé zrná sú typické na prípravu ako espresso. Jemnejšie ovocné kyseliny z väčšej časti miznú.
Až pod vplyvom praženia dostávajú zrná typickú hnedú farbu, ktorá je spojená s kávou. V prvých minútach sa vytvárajú ovocné kyseliny, ktoré časom praženia čoraz viac miznú. To znamená, že čím dlhšie sa praží kávové zrno, tým menej kyslého je konečný produkt. Dlhšie praženie zintenzívňuje farbu a chuť zŕn. Tieto arómy z praženia vytvárajú typickú, príjemne horkú chuť espressa.
☕ Príprava:
Najlepšie je pripraviť ju v automatickom exprese. Po mletí zŕn je možné ju uvariť min. v kolbovom exprese, kafeterce alebo tradičným spôsobom.
Toto označenie odlišuje najlepšie obchody na portáli Allegro. Pri nákupe od Super predajcu máte zaručený vynikajúci zákaznícky servis a skvelé nákupy.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
99,9 %
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu Zrnková káva Arabica Dallmayr Crema d'Oro Intensa 1000 g. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to