Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovParametre
Stav | Nové |
Faktúra | Vystavujem faktúry s DPH |
Hmotnosť (s balením) | 0.382 kg |
Obal knihy | tvrdý |
Nosič | papierová kniha |
Rok vydania | 2024 |
Názov | The Cooking of Books: A Literary Memoir |
Autor | Ramachandra Guha |
Opis
The Cooking of Books: A Literary Memoir
- Autor: Guha, Ramachandra
- Wydawnictwo: William Collins
- Data wydania: 2024-12-17
- Liczba stron: 272
- Wymiary: 14.1 x 3 x 22.2
- Język: English: Published; English: Original Language; English
- ISBN: 9780008670146
It is not often that an author and his editor strike up a relationship which survives forty years of epistolary exchanges and intellectual sparring. The strangely enduring and occasionally fractious friendship which developed between the famously outspoken historian Ramachandra Guha and his reticent editor Rukun Advani is the subject of this quite eccentric and thoroughly compelling literary memoir. It started in Delhi in the early 1980s, when Guha was an unpublished PhD scholar, and Advani a greenhorn editor with Oxford University Press. It blossomed through the 1990s, when Guha grew into a pioneering historian of the environment and of cricket, while also writing his pathbreaking biography of Verrier Elwin. Over these years Advani was Guha’s most constant confidant, his most reliable reader. He encouraged him to craft and refine the literary style for which Guha became internationally known – narrative histories which have made vast areas of scholarship popular and accessible. Four decades later, though he no longer publishes his books, Advani remains Guha’s most trusted literary adviser. Yet they also disagree ferociously on politics, human nature, and the shape of their commitment to India. They usually make up – because it just wouldn’t do to allow such an odd relationship to die. Built around letters and emails between an outgoing and occasionally combative scholar and a reclusive editor prone to private outbursts of savage sarcasm, this book is never short of the kind of wit, humour, and drollery that has been strangled by contemporary political correctness.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu The Cooking of Books: A Literary Memoir Ramachandra Guha. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to