Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovĎalšie produkty od tohto predajcu
- 1,14 €
- Peklo s bylinkami "Pekla" - 67g
- od 0 € so
- 3,30 €
- Mriežka údenárska 12,5/500cm +220°C
- od 0 € so
- 6,00 €
- Črevá prírodné Bravčové –kaliber 28/30mm, 15m
- od 0 € so
Opis
Peklosól 1kg
Domáce údeniny sú mimoriadne chutné a najčastejšie miznú zo stola v okamihu. Pri tvorbe nových receptúr a chuťových kompozícií by sme nemali zabúdať ani na výber vhodného spôsobu konzervácie údenárskych výrobkov, pretože práve vďaka nemu si ich môžeme užívať dlhšie a konzumovať ich aj zdravotne nezávadným spôsobom. Jednou z takýchto účinných metód údržby je použitie peklosolov. Aké sú najväčšie výhody jeho používania?
- Udržuje mikrobiologickú bezpečnosť - ochráni vaše špeciality pred vývojom nežiaducich mikróbov, najmä Clostridium botulinum - baktérií klobásového jedu.
- Získava prirodzenú farbu z mäsových výrobkov - ľahko a efektívne ochránite svoje výrobky pred stratou prirodzenej červeno-ružovej farby.
- Pre suché a mokré konzervovanie - sami si vyberiete pre vás najvhodnejší spôsob konzervácie mäsa.
- Jednoduché použitie - na obale nájdete stručný a prehľadný návod na použitie.
- Bezpečné pre zdravie - výrobok spĺňa všetky bezpečnostné normy.
Čo je peklosol, inak nazývaný konzervovaná alebo konzervujúca soľ? Nie je to nič iné ako zmes varenej kuchynskej soli a dusitanu sodného (nitritu). Peklosól chráni mäso pred stratou prirodzenej červeno-ružovej farby a predovšetkým chráni výrobky pred vývojom nežiaducich mikróbov, najmä baktérií klobásového jedu. Pridanie antioxidantu znižuje zvyškový dusitan, čo vedie k účinnému obmedzeniu tvorby nitrozamínov. Urýchľuje premenu dusitanov na oxid dusnatý, čím zlepšuje farbu mäsových výrobkov. Je tiež výborným stabilizátorom. Použitie peklosolov vám tiež umožní ďalšie spracovanie mäsa, napr. Údenie, sušenie a dozrievanie.
Spôsob použitia pri príprave 1 kg mäsa:
Mokré konzervovanie: do 1 L studenej vody nasypte 58-65 g peklosolu, pridajte 4 g cukru a prípadne obľúbené korenie. Mäso konzervujte v náleve 7-14 dní v chladničke.
Suché konzervovanie mäsa v kúsku: mäso natrite 18-25 g peklosolov a prípadne obľúbeným korením. Konzervujte v chladničke 3-7 dni (hrúbka mäsa 1 cm-1 deň konzervovania).
Suché konzervovanie mäsa na klobásy: do 1 kg mletého mäsa pridajte 13-17 g peklosolu a obľúbené korenie. Hotovú zmes nechajte 1 deň v chladničke.
Zloženie: nehydrátová soľ, protihrudkujúca látka: E536, dusitan sodný.
Pozor!
Nie na priamu konzumáciu.
Toto označenie odlišuje najlepšie obchody na portáli Allegro. Pri nákupe od Super predajcu máte zaručený vynikajúci zákaznícky servis a skvelé nákupy.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
99,6 %
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu Peklosól na konzervovanie mäsa z klobás 1kg Browin. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to