Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovĎalšie produkty od tohto predajcu
- 2,61 €
- Čaj Lesné kúzla Natura Wita 100g
od 0 € so
- 2,59 €
- Čaj z drenáže a čerešne 100g Natura Wita
od 0 € so
- 3,36 €
- Čaj s ovocím Čučoriedky a čučoriedky 100gPrírodaVíta
od 0 € so
Parametre
Faktúra | Vystavujem faktúry bez DPH |
Značka | Natura Wita |
Hmotnosť | 100 g |
Forma | listová |
Kód výrobcu | 5902194540711 |
Produkt neobsahuje | protihrudkujúce látky, potravinárske farbivo, bez cholesterolu, bez kvasníc, bez lepku, GMO, vajcia, kofeín v množstve vyššom ako 150 mg/l, bez konzervačných látok, bez laktózy, mliečne výrobky, palmový olej, orechy, semená, pšenicu, sóju, taurín, trans-tuky (hydrogenované) |
Opis
Výrobok je balený ručne.
Čaj "Ovocný raj" s plodmi jarabiny a egrešov. Ovocno-bylinný čaj.
Ingrediencie:
- Jarabina ovocie 21%
- Orchester ovocie 16%
- Bez čierneho ovocia
- Broskyňa ovocie
- Hruška ovocie
- Jablko ovocie
- Hrozienka
- Čerešňové ovocie
- Marhuľa ovocie
Veľký výber atraktívnych kompozícií zo starostlivo vybraného ovocia, bylín a kvetov robí z pitia čajov Natura Wita čistý pôžitok a skutočný okamih relaxácie. Každá z kompozícií má svoju originálnu, jedinečnú chuť a prírodnú arómu, ktorá kombinuje vysokú účinnosť s potešením z pitia.
Spôsob prípravy: čaj zalejte vodou s teplotou 100°C, potom lúhujte 5-10 minút.
Skladovanie:pri izbovej teplote, vo vzduchotesnom obale napr. plechovka, pohár, spôsobom, ktorý nie je prístupný pre malé deti. Chráňte pred svetlom a vlhkosťou.
Vyrobené v Poľsku.
DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE, KTORÉ NEPREDSTAVUJÚ OBCHODNÚ PONUKU:
Jarabina ovocie (lat. Sorbus aucuparia L.) obsahuje veľa vitamínov a látok, ktoré pomáhajú vyrovnať sa s zápchami a nadúvaním. Ovocie je možné použiť na prevenciu aterosklerózy, pomáhajú pri nefrolitiáze a cholelitiáze a tiež zmierňujú podráždenie pečene. Plody jarabiny v chuti sú horké a trpké. Obsahujú veľa vitamínov (C, E, P, K, B3), cukor sorbózu, triesloviny, pektíny, kyseliny organické, karotenoidy, horkosť, sacharidy a provitamín A. Podobne ako kvety, aj plody jarabiny majú močopudné vlastnosti a stimulujú činnosť čriev, je to však oveľa slabší účinok ako u kvetov. Okrem toho pôsobia protizápalovo na sliznice žalúdka a čriev, zmierňujú podráždenie pečene, pomáhajú pri nefrolitiáze a žlčových kameňoch, pomáhajú pri chronických poruchách trávenia. Na profylaxiu sa plody jarabiny používajú v prípade arteriosklerózy a choroby hypertenzívne. Jarabina sa používa pri intestinálnej nádche, chronických hnačkách, rôznych ochoreniach pečene a žlčníku. Zvyčajne sa používa v zmesiach s inými bylinkami. Plody jarabiny sú tiež súčasťou posilňujúcich a vitamínových prípravkov, ktoré sa používajú pri bakteriálnych infekciách, preventívne proti chrípke a prechladnutiu, ako aj odporúčané pre rekonvalescentov.
Agrest sa kedysi nazýval vinič severu. Kríky egrešov sú pomerne bežné v južnej a strednej časti Európy, na Kaukaze a v severnej Amerike a Afrike. Ovocie egrešov obsahuje veľa vitamínov, m.in. vitamín C, vitamín B6, vitamín A a vitamín E, ako aj kyselina listová, niacín, tiamín, riboflavín. Je bohatý aj na minerálne látky ako draslík, fosfor, vápnik, horčík, sodík, železo. Okrem toho egreše obsahujú aj luteín, pektín, kyseliny organické, tuky, bielkoviny a sacharidy. Luteín pôsobí ako prírodný filter na ochranu očí pred UVA a UVB žiarením, zabraňuje ona tiež m.in. makulárna degenerácia. Karotenoidy pomáhajú predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam, chránia srdce a krvné cievy. Draslík pomáha znížiť krvný tlak. Pektíny pomáhajú v boji proti vysokému cholesterolu (odstraňujú z krvi „zlý“ cholesterol), okrem toho pomáhajú zbaviť sa solí ťažkých kovov. Egreš má tiež veľa rutínu, ktorý utesňuje a posilňuje krvné cievy. Egreše obsahujú látky, ktoré majú protizápalové vlastnosti, pomáhajú predchádzať osteoporóze a urýchľujú rekonvalescenciu po zlomeninách. To je možné vďaka obsahu vápnika a horčíka. Angrešt má aj diuretický účinok. Plody egrešov sa odporúčajú ako prírodný prostriedok na prevenciu zápchy a nadúvania. Priaznivo ovplyvňujú metabolizmus, podporujú trávenie, zlepšujú chuť do jedla. Vďaka obsahu horčíka a vitamínov skupiny B majú pozitívny vplyv na nervový systém, upokojujú a upokojujú, znižujú stresové napätie. Okrem toho priaznivo ovplyvňujú pamäť a zlepšenie koncentrácie. Okrem toho pomáha udržiavať acidobázickú rovnováhu v tele, minimalizuje príznaky prekyslenia organizmu, priaznivo ovplyvňuje imunitný systém a zlepšuje vzhľad pokožky.
Bez čierneho ovocia (lat. Sambucus nigra L.) je bohatým zdrojom antioxidantov. Ovplyvňuje stimulanty na bunky imunitného systému. Okrem toho moduluje koncentráciu vylučovaných cytokínov, teda molekúl, pomocou ktorých imunitné bunky navzájom komunikujú a vyvolávajú určitú obrannú reakciu v našom tele. Pôsobí antivírusovo a antibakteriálne. Protipovegetatívne účinky extraktu z bazy čiernej boli opísané pri reumatických ochoreniach, migrénach a dokonca aj pri ischiase. Účinok je slabší ako pri podávaní liekov proti bolesti, ale obrovskou výhodou v tomto prípade je absencia rizika závislosti. Flavonoidy obsiahnuté v kvetoch a plodoch bazy čiernej môžu regulovať termoregulačné centrum v našom mozgu, čím sa mení úroveň potenia. Spotný účinok bazy čiernej je dôležitý pri liečbe všetkých druhov infekcií a prechladnutia, najmä ak sú sprevádzané horúčkou. Jednou z účinných látok bazy čiernej sú triterpény, ktoré ovplyvňujú produkciu veľkého množstva vodnatého výtoku v dýchacom systéme, čo určite uľahčuje vykašliavanie.
Broskyňa obyčajná je ovocie, ktorého vlastnosti a nutričné hodnoty boli ocenené už pred 4000 rokmi v Číne, odkiaľ pravdepodobne pochádza. Zaujímavosťou je, že konzumácia broskýň inhibuje vznik rakoviny prsníka a zabraňuje metastázam. K tomu dochádza vďaka fenolom, ktoré neutralizujú voľné radikály. Vďaka tomu, že broskyne sú z 90% tvorené vodou, pôsobia močopudne a čistia organizmus od toxínov. Obsah vlákniny urýchľuje črevnú peristaltiku a pomáha v boji proti zápche. Plody broskyne zvyšujú produkciu červených krviniek, a preto sa odporúčajú ľuďom s anémiou. Vďaka obsahu draslíka, pomáhajú v boji proti únave, kŕčom a závratom. Broskyne majú pozitívny vplyv nielen na zdravie matky, ale aj na správny vývoj dieťaťa. Priaznivo pôsobia na tvorbu kostí, zubov, svalov, chrupaviek a žíl novorodencov. Kyselina listová zabraňuje vzniku defektov močovej trubice. Broskyne vďaka obsahu bóru a niacínu, ktorý uľahčuje tvorbu estrogénu, zmierňujú aj príznaky menopauzy.
Hruška (lat. Pyrus L.) je rod vo väčšine malých stromov z čeľade ružovitých, pre ktoré je typickým druhom hrubá hruška (lat. Pyrus communis L). V súčasnosti sa odhaduje, že rod Pyrus obsahuje 30 až 60 druhov. Z minerálnych látok obsahuje najviac draslíka, ale je tiež bohatý na fosfor, vápnik, horčík, sodík, meď, železo, ako aj bor i jód. V ovocí sa nachádzajú ovocné kyseliny (kyselina jablčná, kyselina citrónová), sacharidy, éterické oleje, vláknina a pektíny. Hrušky obsahujú aj vitamíny: A, B1, B2, B6, C a PP. Ako ovocie dozrieva, množstvo organických kyselín a pektínov klesá a zvyšuje sa obsah cukrov. Plody hrušky sú veľmi zdravé a na rozdiel od prevládajúceho názoru, nie sú ťažko stráviteľné, ich môžu jesť aj ľudia s citlivým žalúdkom, len si musia pamätať, aby najprv veľmi dôkladne zahryzli každý kus. Mäkké zrelé hrušky stimulujú trávenie a pôsobia proti zaprácaniu, a konzumované vo väčšom množstve môžu dokonca vyvolať hnačku, zatiaľ čo niektoré odrody trpké a málo šťavnaté, ktoré obsahujú veľa trieslovín, liečia hnačky. Hrušky sa odporúčajú jesť pri zápaloch močových ciest, obličkových kameňoch, zápaloch prostaty. V ľudovom liečiteľstve sa infúzia hrušiek používa pri nádche, horúčke a pretrvávajúcom kašli, a veľmi silná infúzia sušenej hrušky sa používa vo forme obkladov na čelo a hlavu - pri bolestiach hlavy a migréne. Konzumácia hrušiek môže stimulovať náš mozog k efektívnejšiemu pôsobeniu vďaka obsahu bóru. Bór stimuluje sivé bunky k namáhavej práci a zlepšuje možnosti koncentrácie. Bor najmä zabraňuje strate vápnika z kostí. Zrelé hrušky by preto mali jesť ľudia, ktorí sú obzvlášť náchylní na osteoporózu. Do rizikovej skupiny patria ľudia, ktorí užívajú lieky s obsahom steroidov alebo ženy v menopauze. Stačí však zjesť 1 hrušku na 3-4 dní a prirodzene tak predísť riziku vzniku osteoporózy. Ako jedno z mála plodov hrušky obsahujú jód, čo spôsobuje, že pozitívne ovplyvňujú funkciu štítnej žľazy a zabraňujú jej chorobám.
Jablká obsahujú vláknina, ktorá reguluje a podporuje trávne procesy. Pomáhajú čistiť tráviaci systém od zvyškov potravy, zabraňujú zápche a zmierňuje poruchy trávenia. Okrem toho jablká dokonale zmierňujú akékoľvek podráždenie žalúdka a čriev. Obsahujú veľké množstvo vitamínov skupiny B, ktoré majú skvelý vplyv na vzhľad a stav pokožky, vlasov a nechtov. Kvercetín obsiahnutý v jablkách je antioxidant, ktorý priaznivo ovplyvňuje kardiovaskulárny systém a vykazuje silný antierosklerotický účinok. Obsahujú draslík, ktorý posilňuje srdce a bor, ktorý pozitívne ovplyvňuje kosti. Podporujú imunitný systém, vďaka obsahu vitamínu C. Navyše znižujú hladinu zlého cholesterolu a neutralizujú toxické látky spolu s voľnými radikálmi prítomnosťou polyfenolov. Vďaka bioaktívnym látkam pomáhajú predchádzať vzniku chronických ochorení a prevenciou nádorových ochorení.
Rodičia sú zdrojom vlákniny, železa, draslíka, zinku a minerálnych zlúčenín. Vápnik a bór obsiahnuté v hrozienkach zabraňujú osteoporóze. Vysoký obsah vlákniny pomáha pri zápche, zatiaľ čo horčík i vitamíny skupiny B (vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B6) pomáhajú udržiavať koncentráciu. Hrozienka priaznivo ovplyvňujú činnosť srdca a vzhľad pokožky a zvyšujú imunitu. Obsahujú resveratrol, čo je antioxidant , ktorý chráni bunky pred poškodením.
Čerešne trpké (lat. Prunus cerasus L.) sú plody s vysokou nutričnou hustotou a relatívne nízkym obsahom kalórií. Obsahujú značné množstvo cenných živín a bioaktívnych látok vrátane vlákniny, polyfenolov, karotenoidov, vitamínu C a draslíka. Okrem toho sú dobrým zdrojom tryptofánu, serotonínu a melatonínu. Existuje viac ako sto odrôd čerešní, ale rozlišujeme dva hlavné druhy: sladké čerešne (Prunus avium L.) čiže čerešne a trpké čerešne (Prunus cerasus L.). Výživové a liečivé vlastnosti čerešní sa už dlho používajú v ľudovej medicíne, m.in. v zmiernenie ochorení močového mechúra. Flavonoidy dodávajú ovociu hlbokú červeno-modrú farbu. Čím tmavšie sú čerešne, tým lepšie pre zdravie, pretože obsahujú vyššiu koncentráciu týchto látok. Vedci skúmali schopnosť flavonoidov mať antioxidačné a analgetické účinky. V trpkých čerešniach bolo zistené značné množstvo melatonínu, hormónu, ktorý ovplyvňuje proces spánku, čo je veľmi silný antioxidant. Čerešne a melatonín môžu tiež poskytnúť významnú protinádorovú ochranu. Kyslé čerešne navyše obsahujú perillylalkohol, ktorý je prirodzenou zložkou, ktorá sa zdá byť mimoriadne účinná pri znižovaní výskytu všetkých druhov rakoviny. Štúdie naznačujú, že perillylalkohol zastavuje vývoj rakovinových buniek a zbavuje ich proteínov, ktoré potrebujú na reprodukciu.
Morele sa odporúča športovcom, anemikom, ľuďom s prekyslením a s tráviacimi problémami. Najčastejšie sa konzumujú čerstvé a sušené marhuľové plody. Marhuľa vyzerá ako broskyňa, ale v skutočnosti chutí ako fialové slivky a niekedy sa označuje ako arménske ovocie. Marhuľa má vo svojom zložení vitamíny A, C, E a draslík, vláknina, tuky a sacharidy, beta-karotén a zeaxantín. Šťava, ktorá vyteká z marhuľového kmeňa, sa môže konzumovať perorálne a má vlastnosti na prevenciu žalúdočných vredov a dvanástky. Obsahuje látky ako minerálne soli, bielkoviny a kyselina glykurónová (antireumatické činidlo). Marhuľová kôstka má tiež svoje využitie, populárne v čínskej prírodnej medicíne. Vyrába sa z nich olej, ktorý podporuje boj proti respiračným ochoreniam. Flavonoidy obsiahnuté v marhuliach chránia pred mnohými chorobami, vrátane diabetes a choroby srdce. Rovnako ako väčšina ovocia, marhule majú prirodzene vysoký obsah vody. Konzumáciou týchto plodov si môžeme pomôcť regulovať krvný tlak, telesnú teplotu, zabezpečiť zdravie kostí a kĺbov a dokonca ovplyvniť správnu činnosť srdca. Marhule sú zdrojom katechínov, ktoré sú silnými, protizápalovými živinami.
Všeobecné informácie a upozornenia týkajúce sa nami ponúkaných bylín a výživových doplnkov:
Fotografie surovín v ponuke sú náhľadové. Surovina sa môže vizuálne líšiť v závislosti od konkrétnej šarže.
Ponúkané bylinné suroviny alebo výživové doplnky nie sú liekmi alebo liekmi, popisy účinkov a použitia bylín sú zostavené na základe aktuálneho výskumu a odbornej literatúry, nepredstavujú marketingovú ponuku a popisujú tradičné použitie surovín.
Vyššie uvedené informácie nemožno považovať za jediný zdroj poznatkov o opísanom produkte.
Pred použitím sa poraďte so svojím lekárom alebo naturoterapeutom. Byliny môžu interagovať s liekmi a spôsobiť alergie.
Tehotenstvo a dojčenie: Vo väčšine prípadov by bylinky nemali používať tehotné ženy a dojčiace matky, ako aj malé deti.
Toto označenie odlišuje najlepšie obchody na portáli Allegro. Pri nákupe od Super predajcu máte zaručený vynikajúci zákaznícky servis a skvelé nákupy.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
99,5 %
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu Ovocný listový čaj Natura Wita 100 g. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to