Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovStav: Nové
Nôž japonský Tojiro Basic VG-10 Nôž Santoku 16,5 cm
Za posledných 30 dní si tento produkt od viacerých predajcov kúpili 32 osoby.
Objednajte v jednej zásielke
- 82,57 €
- Nôž japonský Tojiro Basic VG-10 Nôž šéfkuchára 20 cm
- za 0 € so
- 57,08 €
- Nôž japonský Tojiro Basic VG-10 Nôž univerzálny 13,5 cm
- za 0 € so
- 24,83 €
- Nôž japonský Santoku 17 cm Satake Cutlery Tomoko 420J2
- za 0 € so
Parametre
Stav | Nové |
Faktúra | Vystavujem faktúry s DPH |
Linka | Basic VG-10 |
Značka | Tojiro |
Účel | univerzálny |
Materiál rukoväte | laminát |
Materiál čepele | nehrdzavejúca oceľ |
Dĺžka čepele | 16.5 cm |
Kód výrobcu | F-316 |
Hmotnosť (s balením) | 0.01 kg |
Opis
Pri premýšľaní o najpopulárnejšom tvare nožníc, ktoré sa vyskytujú v Japonsku, sa na prvom mieste vždy objaví nôž Santoku. Je to tzv. nôž 3 cnosti: zelenina, ovocie a mäso. Jeho dĺžka je natoľko optimálna, že si poradí takmer s každým produktom. Jeho výška nám dáva lepšiu kontrolu nad vyššou zeleninou a ovocím. Ale robí to tak, že nôž sa nedokáže tak dobre vyrovnať s mäsom? Samozrejme, že nie!
Technické údaje:
- Čepeľ: jadro nerezová oceľ - jadro VG-10
- Rukoväť: pakkawood
- Tvrdosť: 60-61 HRC
- Celková dĺžka: 29,0 cm
- Dĺžka čepele: 16,5 cm
- Šírka klingu: 4,5 cm
- Hrúbka klinu: 1,5 mm
- Spôsob ostrenia: obojstranný výbrus
- Hmotnosť: cca. 128 g
Ako sa starať o nôž?
Nerezové ocele, sú určite oveľa jednoduchšie na obsluhu ako ich nerezové náprotivky. Nezakryjú sa patinou po krájaní citrusov, ani sa na ňom neobjavia škvrny hrdze, keď ho necháte niekoľko hodín na mokrom uteráku. Základným princípom údržby je utieranie noža do sucha po jeho použití. Nož by nemal byť ponechaný vo vode alebo vložený do bloku bez utretia. Z času na čas je vhodné ho namazať olejom. Malé bodky hrdze, ktoré sa môžu objaviť na čepeli, sa vyskytujú najčastejšie kvôli zvyškom kvapiek vody na noži, môžu sa jednoducho umyť mäkkou stranou špongie.
Vodeové ocele, obsahujúce vysoké percento uhlíka, vyžadujú osobitnú starostlivosť v porovnaní s nehrdzavejúcou oceľou. Rýchlo reagujú na vlhkosť a kyslé prostredie, vytvárajú patinu a v dlhodobom horizonte hrdzu. Je dôležité, aby ste ho po použití takéhoto noža vysušili a naniesli ochrannú vrstvu oleja - kaméliového, jojobového alebo dokonca jedlého, ak nôž používame pravidelne. Vyhnite sa ponechaniu noža mokrého a jeho skladovaniu na vlhkých miestach. Rezanie kyslých produktov, ako sú citrusy, môže spôsobiť prekrytie noža tmavou patinou. Na odstránenie škvŕn, môžete použiť jemné čistiace prostriedky, aby ste sa vyhli tým, ktoré môžu zanechať jemné škrabance.
Žiadne nože neumývajte v umývačke riadu, pretože silné čistiace prostriedky a vysoké teploty môžu poškodiť nôž a oslabiť jeho ostrosť.
Základy používania
Japonské nože sú známe svojou mimoriadnou ostrosťou a kvalitou, ktorá je spôsobená nielen použitou oceľou, ale aj ich jemnou konštrukciou, ktorá sa líši od európskych nožov. Odporúčame dodržiavať pravidlo: „čo zuby nepohryzú, to nôž nenakrája“.
Odporúčame tiež vyhnúť sa nadmernému pritláčaniu noža pri krájaní, čo môže spôsobiť jeho vydrhnutie. Ostrý nôž mal by rezať takmer bez použitia sily.
Nepoužívajte nôž ako náhradný nástroj, napríklad skrutkovač, sekáčik na sekanie kostí a mrazených potravín alebo otvárač na konzervy. Na krájanie sa odporúčajú dosky vyrobené z mäkkých materiálov, ako je drevo alebo plasty. Vyhnite sa používaniu reznej hrany na skĺznutie výrobkov z dosky, čo urýchľuje opotrebovanie čepele.
Inštrukcie a certifikát
Ku každej objednávke prikladáme komplexný návod na použitie a certifikát potvrdzujúci japonský pôvod našich výrobkov. Pokyn umožňuje správne používanie a starostlivosť, čo zaisťuje, že sa budete tešiť zo zakúpených nožov a brúsok na dlhú dobu.
Certifikát pravosti zaručuje, že naše výrobky sú 100 % originálne a pochádzajú priamo z Japonska.
Toto označenie odlišuje najlepšie obchody na portáli Allegro. Pri nákupe od Super predajcu máte zaručený vynikajúci zákaznícky servis a skvelé nákupy.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
100 %
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu Univerzálny nôž Tojiro 16,5 cm. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to