Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovPlatnosť hľadanej ponuky vypršala – čo tak skúsiť podobný produkt?
- 87,84 €
- KAZAN uzbecký 8l s pokrievkou Brizoll
- za 0 € so
Opis
Liatinový kotlík KAZAN 15l s pokrievkou/panvicou je tradičná nádoba používaná v uzbeckej kuchyni, ale nielen to! Liatinové kotlíky sú jedinečným multifunkčným riadom, vďaka ktorému prekvapíte svojich blízkych fantastickými jedlami varenými na otvorenom ohni alebo grile.
Mäso, pilaf, polievky, guláš či ryby varené v liatinovom kotlíku sú obzvlášť chutné, šťavnaté a majú neuveriteľne bohatú arómu.
Na rozdiel od riadu vyrobeného z iných materiálov má 100% prírodný, vlastný nepriľnavý povrch, vďaka ktorému je varenie ešte zdravšie, jednoduchšie a príjemnejšie!
Veľkou výhodou liatiny je jej neutralita. Liatinový riad ponechaný na ohni nevypúšťa zdraviu škodlivé látky chemické.
Liatina sa zahrieva rovnomerne a môže dosiahnuť veľmi vysoké teploty, čo má vplyv na urýchlenie procesu prípravy rôznych druhov jedál, ako aj na ich chuťové vlastnosti. Jedlá pripravené v liatinovom kotlíku získavajú neobvyklú arómu.
Hrúbka dna a stien kotlíka prispieva k rovnomernému vareniu pokrmov bez pripaľovania. Je odolný voči poškodeniu a umožňuje použitie kovového kuchynského náčinia.
Nezabudnite pred začatím používania kotlíka vykonať proces prípravy a oboznámiť sa s pravidlami starostlivosti o liatinový kuchynský riad.
• kotlík je vyrobený z bezpečných a ekologických materiálov
• má prírodný nepriľnavý povrch - neobsahuje žiadne chemikálie
• Vynikajúca tepelná vodivosť
• obohacuje potraviny o železo
• správne udržiavaná liatinová nádoba môže slúžiť celé roky - bude prakticky nezničiteľná!
• v liatinovom kotlíku môžete dusiť, vyprážať, piecť a variť
Vlastnosti produktu:
Materiál: liatina
Kapacita: 15l
Priemer: 400 mm
Výška: 195 mm bez veka
Hrúbka steny: 3,8 mm
Hmotnosť: 11,70 kg
Liatinové kazanové kotlíky je potrebné pred prvým použitím riadne pripraviť.
Ak ste sa rozhodli kúpiť liatinový kotlík kazan, musíte vedieť, že ste urobili skvelú voľbu. Aby ste si mohli naplno vychutnať používanie po zvyšok svojho života, je potrebné sa oň v prvom období starať a správne ho pripraviť.
Každá nová liatinová nádoba je pokrytá tenkou vrstvou technického oleja, ktorý konzervuje a chráni jej povrchy od okamihu výroby až do okamihu prípravy na použitie. Musíme sa zbaviť údržby, vypáliť/vypiecť nádobu a vytvoriť v procese polymerizácie nepriľnavý prírodný povlak (pri zahrievaní na povrchu sa tuk viaže na kov a vytvára tvrdú nepriľnavú kôru, ktorá chráni kov).
Príprava liatinového riadu
Dôkladne umyte kazateľnicu pod teplou vodou pomocou jemného čistiaceho prostriedku, špongie, umývačky riadu. Vysušte papierovou rukovätou.
Umiestnite kotlík na plynovú taburetku, pečte učiak alebo tripódiu nad ohnisko a zahrejte, nasypte soľ cca. 500-1000g a pečieme 20-30 minút za občasného miešania soli. Musíte ho ohrievať, kým soľ nezmení farbu na žltú alebo ešte lepšie hnedú a vezme všetky nečistoty, počas tejto doby bude kotlík postupne meniť farbu na svetlejšiu sivejšiu. Počkajte, kým sa farba vyrovná po celej ploche potom vypnite, zbavte sa soli a nechajte ju vychladnúť.
Ako správne vytvoriť povlak "nonstick"
Pred použitím kotlíka zostáva ešte jeden krok – ide o vytvorenie nepriľnavého povlaku. V žiadnom prípade by ste tento krok nemali podceňovať, inak sa váš kotol zakryje hrdzou a jedlo sa pri varení bude lepiť a horieť.
Tuk je potrebný na vytvorenie nepriľnavého povlaku. Na tento účel môžeme použiť akýkoľvek rastlinný olej a dokonca aj živočíšny tuk. Zahrievame kotlík s olejom a cedníkovou lyžicou zalievame všetky steny. Horúci olej prenikne do všetkých pórov nádoby a v procese polymerizácie sa tuk spojí s liatinou a vytvorí odolný nepriľnavý povlak a ochráni nádobu. Kotol nechajte vychladnúť, vylejte olej a utrite papierovou utierkou.
Keďže liatina absorbuje arómy a vôňa prepáleného oleja nie každému vyhovuje, stojí za to presmažiť dve tri cibule nakrájané na štvrtiny na hnedo.
Teraz je kotol pripravený na použitie! Dobrú chuť!
Ako správne skladovať kotlík po použití
Po každom varení umyte kotlík teplou vodou mäkkou handričkou alebo špongiou. V žiadnom prípade by ste nemali používať tvrdé a kovové špongie, pretože môžu zostať škrabance, ktoré čoskoro zhrdzavejú. Nezabudnite kotol pred odložením na uskladnenie utrieť do sucha a vysušiť. Je lepšie skladovať riad v dobre vetraných miestnostiach, v žiadnom prípade ho nezakrývať vekom alebo iným náradím, aby sa neobjavil nepríjemný zápach. A najlepšie je samozrejme naolejovať interiér kotla. Ak zriedka používate kotlík, musíte ho namazať z oboch strán.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.