Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovParametre
Stav | Nové |
Faktúra | Vystavujem faktúry s DPH |
Hmotnosť (s balením) | 1.1 kg |
Typ | jednozložkový |
Forma | štekať |
Značka | HerbaNordPol |
Základná zložka | iná |
Opis
Prečo to stojí za to?
- Nespracovaná, vysušená a krájaná kôra zo stromu lapacho, originálny čaj paraguajských Indiánov.
- Pôvod z Paraguaja, miesta, kde má strom optimálne podmienky pre vývoj
- "Doypack" balenie, ktoré zachováva dôležité aktívne zložky a dlhú čerstvosť
- Originálna trpká, mierne anízová chuť
- Mnoho aplikácií – odvar, tinktúra, prášok
- Známy pre svoje prospešné vlastnosti, Strih ideálny pre použitie, rezané v Poľsku.
- 100% kôra, bez plnív
Pau d'Arco, La Pacho (Tabebuia impetiginosa)
V dažďových pralesoch Južnej Ameriky rastie dlho žijúci strom nazývaný lapacho, pau d'arco alebo taheboo. Patrí do čeľade Bignoniovité (Bignoniaceae). Dosahuje výšku 40m. Vyznačuje sa tvrdým drevom, krásnymi ružovými kvetmi a odolnosťou voči chorobám. Získava sa z neho hnedastá kôra, ktorá tvorí vrstvu medzi vonkajšou kôrou a vnútorným tvrďasom. V nej sa sústreďujú najsilnejšie výživové vlastnosti tohto stromu, ktoré chránia jeho tkanivá a vytvárajú nové. Zber nespôsobuje smrť stromu, neporušuje ani jeho živú časť a vrstva kôry sa čoskoro znovuzrodí. Z kôry sa pripravuje odvar známy domorodým obyvateľom Paraguaja, Brazílie, Bolívie, civilizácie Inkov. Vďaka svojej dlhovekosti (700 rokov) môžete stále nájsť stromy, ktoré si „pamätajú“ časy Indiánov pred inváziou dobytka. Inkovia mali tento strom nezvyčajnú úctu a nazývali ho „tajomstvo“, čo sa prekladá ako „božský strom“ alebo „mať silu a vitalitu“. Drevo im slúžilo na výrobu oblúkov a kôra na blahodarný nápoj. Čaj Inkov v tradičnej medicíne sa používal pri mnohých ochoreniach, používal sa interne aj externe. Postupom času sa popularita kôry lapacho rozrástla do celej Ameriky a neskôr do sveta.
Aktívne zlúčeniny
Najcharakteristickejšími aktívnymi zložkami nachádzajúcimi sa v kôre lapacho sú lapachol a β-lapachon. Pripisujú sa im silnému transmikrobiálnemu účinku. Existuje aj mnoho ďalších zlúčenín v kôre pau d'Arco - m.in. fenolové, lygnanové, izokumarínové glykozidy, benzenoidy, alkaloidy, flavonoidy, chinóny, triesloviny a minerálne soli (vrátane železa, draslíka, horčíka, vápnika a vzácnejšie - stroncium, striebro, zlato, jód, chróm, bór, kremík, kobalt, meď, molybdén, mangán, fosfor, nik
Vlastnosti a činnosť
Lapacho používali Inkovia a domorodí obyvatelia Južnej Ameriky ako jeden z ich hlavných všeliekov na mnohé ochorenia. Tradične sa používa pri infekciách horných dýchacích ciest (vírusové a bakteriálne), horúčke, prechladnutí, malárii, anémii a rôznych plesňových infekciách (kandidóza, mykóza nôh). V prírodnej medicíne sa lapacho pripisuje potenciálnemu účinku na zvýšenie odolnosti organizmu (prostredníctvom aktívnych zlúčenín napr. lapachol). Pau d'Arco používané ako odvar zvonka zmierňovalo kožné ochorenia, pupienky, vredy a rany, zmierňovalo svrbenie. Používa sa aj na kloktadlá pri bolestiach hrdla, uší alebo zavlažovaní.
Použite
- Najobľúbenejším a tiež najstarším spôsobom prípravy je 1-2 lyžice zalejeme pohárom vody (asi 250 ml) a varíme 3-5 minút na miernom ohni. Potom odstráňte z horáka a nechajte stáť 30 minút. Kmeň. Vypite 2-3 šálky denne alebo použite externe na obklady a premytie, zavlažovanie, kloktanie. Chuť je charakteristická, ale príjemná a jemná, mierne horkokyslá. Vydáva peknú arómu. Môžete osladiť medom alebo obohatiť citrónom. Chutí teplé aj studené, samostatne alebo ako prísada na nápoje.
- Ďalšou možnosťou je vypracovanie Na tento účel sa používa 1 diel kôry lapacho a 5 dielov alkoholu 50-60%. Výťažok sa má macerovať 14 dní, pretrepávať každé 2 dni. Po uplynutí tejto doby prefiltrujte. Konzumujte 2-3 krát denne po čajovej lyžičke (asi 5 ml). Pri zachovaní uvedeného pomeru je možné pripraviť extrakt na víne (červenom alebo bielom vytrvalom), ale potom je potrebné macerovať po dobu 1 mesiaca. Filter. Pite až 25 ml denne.
- Ďalšou metódou je rozomlieť kôru na prášok a pridať do rôznych jedál podľa vašich predstáv – na nápoje, vody, džúsov, smoothies, jogurtov, polievok, šalátov, mäsových a zeleninových jedál. V tejto forme sa používa asi 1-2,5 g denne (asi čajová lyžička).
Upozornenie: Neprekračujte odporúčané dávkovanie, pretože sa môže objaviť nevoľnosť alebo gastrointestinálne poruchy. Nepoužívajte lapacho spolu s antikoagulanciami, nepoužívajte u tehotných a dojčiacich žien.
Zloženie: Kôra Lapacho (Pau d'Arco) 100% z Peru
Výrobca: HerbaNordPol-Gdansk Sp. z o.o.
Toto označenie odlišuje najlepšie obchody na portáli Allegro. Pri nákupe od Super predajcu máte zaručený vynikajúci zákaznícky servis a skvelé nákupy.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
99,8 %
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu Lapacho HerbaNordPol krájané 1kg. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to