Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovStav: Nové
KÁVOVAR BIALETTI VENUS 6TZ
Za posledných 30 dní si tento produkt od viacerých predajcov kúpilo 347 osôb.
Parametre
Stav | Nové |
Faktúra | Vystavujem faktúry s DPH |
Značka | Bialetti |
Dominujúca farba | strieborná/šedá |
Model | New Venus |
Typ | klasický |
Kapacita | 235 ml |
Kapacita (počet šálok) | 6 |
Opis
KÁVOVAR BIALETTI VENUS 6TZ
KAVIAREŇ BIALETTI VENUS 6TZ
BIALETTI je značka známa po celom svete, ktorá sa spája hlavne s domácimi zariadeniami na prípravu kávy. V roku 1933, Taliansko – Luigi di Ponti – kráčajúc s prúdom dynamicky sa rozvíjajúceho umenia Art Deco navrhol kávovar. Na tú dobu to bol veľmi originálny, moderný dizajn, ktorý dokonale zapadá do inovatívneho priemyselného dizajnu. V roku 1933 Ponti predal svoj patent Alfonso Bialettimu, ktorý okamžite začal s výrobou tohto zariadenia a v Taliansku sa stalo veľmi populárnym.
S kávovarom New Venus 6tz ľahko a rýchlo pripravíte šesť šálok kávy v type moka. Kávovar je vhodný na všetky typy sporákov vrátane na indukciu.
Kávovar je veľmi jednoduché zariadenie, ktoré tlakovo uvarí kávu. Údajne bol jej dizajn inšpirovaný výstavbou jednej z prvých automatických práčok. Voda s tekutinou sa v nich ohrievala v spodnej časti práčky, aby sa pod tlakom dostala hadičkou do nádoby, v ktorej sa otáčalo špinavé oblečenie.
Princíp činnosti kávovaru:
POZRITE SA, AKO PRIPRAVIŤ KÁVU V KÁVOVARE
KÁVOVAR - PRINCÍP ČINNOSTI
S myšlienkou navrhnúť kávovar je spojená zaujímavosť prevzatá zo sveta technických noviniek 20. rokov minulého storočia.
To je samozrejme potreba, ktorá sa stala hlavnou matkou tohto vynálezu. Hľadal sa totiž jednoduchý spôsob, ako si doma uvariť kávu, ktorá by sa kvalitou neodchyľovala od tej, ktorá sa podáva v kaviarni.
Existujú však domnienky, že princíp fungovania makety pochádza z metódy použitej v práčkach na namáčanie oblečenia pracím prostriedkom. Voda s tekutinou sa v nich ohrievala v spodnej časti práčky, aby sa pod tlakom dostala hadičkou do nádoby, v ktorej sa otáčalo špinavé oblečenie.
Moka je postavená na tomto vzore. V podstate sa skladá z dvoch nádrží skrútených k sebe vertikálne, oddelených sitkom a tesnením a špeciálnym košíkom na mletú kávu.
PRINCÍP FUNGOVANIA KÁVOVARU
Spodná nádrž slúži ako akýsi bojler na vodu. Ohrieva sa zdrojom tepla (plameň, elektrický sporák, indukčný) a keď voda dosiahne bod varu, preniká cez sitko s mletou kávou umiestnené priamo nad nádržou.
Káva sa tak uvarí a dostane sa do hornej nádrže, ktorá slúži ako server na kávu.
Spodná nádrž je vybavená tlakovým ventilom, ktorý bol umiestnený pre prípad, že by bolo zrno príliš jemne mleté alebo príliš silno šľahané v sitku a voda by sa vyskytla s ťažkosťami pri vniknutí do hornej časti kávovaru.
Kávovar je totiž zariadenie na tlakovú prípravu kávy (cca 1,5 bar – pre porovnanie, tlakový kávovar je tlaková príprava pod tlakom cca 9 bar). Je veľmi ľahko ovládateľný a pritom z neho dostanete espresso veľmi kvalitné, silné a výrazné v chuti.
AKO PRIPRAVIŤ KÁVU V KAVIARNI?
Ak chcete začať variť, musíte kávovar „roztočiť“ oddelením nádrží od seba.
Potom vytiahnite košík na mletú kávu a do spodnej nádrže nalejte filtrovanú vodu do výšky pod ventilom zaskrutkovaným do steny nádoby. Tým sa zabezpečí bezpečné uvoľnenie tlaku v prípade, že je káva príliš šľahaná alebo príliš jemne mletá.
Potom vložte košík na miesto a nasypte do neho čerstvo namletú kávu a zarovnajte jej hladinu prstom na horný okraj tejto nádoby. Nešľahajte kávu.
Potom otočte dve časti spotrebiča a postavte nad horák (plyn, elektrický sporák, indukcia atď. ).
Pri varení sa pozerajte pod viečkom a kontrolujte priebeh extrakcie. Je dôležité, aby ste kávu po uvarení dostatočne rýchlo preliali do šálok. Vyhnete sa tak zbytočnej horkosti.
Môže ešte niečo ovplyvniť chuť kávy uvarenej v kávičke? Samozrejme! Prečítajte si úryvok o vode nižšie.
VODA DO KÁVOVARU – STUDENÁ ALEBO HORÚCA?
Svoju prvú kávu som dostal ako darček od priateľov. Bola to tradičná hliníková Moka na tri porcie espressa. Často sme ju používali v kempe, ale káva z nej bola natoľko „silná“, že sme si ju nevedeli predstaviť piť bez štipky mlieka.
Dnes, keď mi je svet kvalitnej kávy známy, viem, že táto „MOC“ bola len horkosť. Horká chuť nám neprekážala v kombinácii s mliekom alebo s pridaním vody.
Postupom času sa moja fascinácia kávou začala hromadiť na sile a objavili sa prvé experimenty. Začal som skúšať iné alternatívne spôsoby prípravy kávy. Figurína však bola vždy osvedčeným a istým spôsobom pre výraznú, aromatickú kávu.
Jedného dňa nás navštívili známi a bolo potrebné rýchlo urobiť niekoľko káv. Po ruke bola samozrejme aj kávovar.
Aby som urýchlil tento proces, uvaril som vodu v rýchlovarnej kanvici a do kávovaru som nalial HORÚCU VODU.
Po uvarení sa ukázalo, že káva je oveľa jemnejšia v chuti a espresso sa stalo oveľa prijateľnejším, jemnejším, ovocným... SZTOS! Bolo to pre nás ako zjavenie.
Pri príprave kávy v kaviarni je totiž rozhodujúci čas, kedy je voda v kontakte s mletou kávou. Čím dlhší čas, tým horkejšia infúzia.
Ako vidíte, teplota vody nalievanej do kávovaru je veľmi dôležitá. Skúste si takýto experiment urobiť sami a porovnajte si chuť kávy bez pridania mlieka alebo vody.
AKO NAMLETIE KÁVY DO KÁVOVARU?
Ako asi tušíte, aj mletie má veľký vplyv na chuť kávy. Celá zábava spočíva v tom, že správne korelujete hrúbku mletia s metódou varenia, ktorá trvá v určitom čase.
Dôležitá je pritom aj samotná porcia kávy meraná v gramoch na 100 ml.
Kávy varené prepadom pomocou papierových filtrov potrebujú viac času ako tlakovo varené kávy. Pre porovnanie, doba prípravy dvojitého espressa (približne 18 gramov kávy) trvá 25 až 30 sekúnd. Doba prípravy rovnakej gramáže kávy pod filter je cca 2 minúty.
Bez tlaku, voda potrebuje oveľa viac času na prípravu kávy. Musí byť teda hrubšie mletá. Vďaka tomu je ľahšia v chuti a bez nepríjemnej horkosti.
Tlakovo uvarená káva by mala byť jemne mletá. Príliš hrubé mletie by spôsobilo rýchlu extrakciu a chuť, ktorá sa spája so slovom „LURA“ – kyslá káva, vodnatá káva.
KTORÁ KÁVA JE NAJLEPŠIA DO KÁVOVARU?
Ktorá káva je najlepšia do kávovaru?
Mojou metódou je správne spresniť chute kupujúcich. Na definovanie, aký druh chuti je pre nich prijateľný a či pijú espresso, čiernu kávu, alebo kombinujú s prísadami (mlieko, voda...).
Najčastejšie ľudia, ktorí pijú kávu s mliekom, očakávajú výraznejšiu chuť. Hľadajú kávu, ktorá sa „prepichne“ mliekom, silnú. Vtedy ich presviedčam, že najlepším riešením pre mliečne kávy sú zrná s prímesou kvalitnej robusty, zmesi, ktoré sú o niečo tmavšie pražené.
Medzi takýmito kávami by som mohol rozlíšiť nami pražené blendy do kávovarov ako „Polo Mačka“, „Supreme“ alebo „Talianska klasika“. To sú aj naše návrhy pre fanúšikov klasického espressa.
Môžete si tiež objednať našu degustačnú sadu a vybrať si z niekoľkých vynikajúcich káv do kávovaru.
Toto označenie odlišuje najlepšie obchody na portáli Allegro. Pri nákupe od Super predajcu máte zaručený vynikajúci zákaznícky servis a skvelé nákupy.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
100 %
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.