Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovĎalšie produkty od tohto predajcu
- 3,68 €
- Glutaman sodný, Aji-no-Moto MSG 454g - Ajinomoto
- od 0 € so
- 0,74 €
- Cestoviny Instant Mi Goreng 80g - Indomie
- od 0 € so
- 5,16 €
- Sladká sójová omáčka Ketjap, Kecap Manis 600ml ABC
- od 0 € so
Opis
Glutaman sodný, Aji-no-Moto MSG 200g
Glutamát monosodný, ktorý sa nachádza pod skratkou MSG, je blízkym príbuzným soli a spoľahlivým zvýrazňovačom chuti umami. Táto jedinečná aminokyselina, zodpovedná za prítomnosť umami v našich jedlách, je mimoriadne cenenou súčasťou jedál ázijskej kuchyne, ktorá je obzvlášť žiadaná v Číne, Kórei a Japonsku. Práve japonský chemik Kikunae Ikeda ako prvý izoloval kyselinu glutámovú z morských rias kombu. Táto udalosť sa stala v roku 1908, čo dokazuje, ako skoro vznikla myšlienka premeniť ju na univerzálne korenie.
V prírode sa glutamát sodný vyskytuje v rybách, mäse, , zelenine, a dokonca aj v niektorých druhoch ovocia. Medzi potravinami bohatými na MSG tak nájdeme syr parmezán, morské riasy nori a kombu, shiitake, vlašské orechy, sušené paradajky, rybiu omáčku či miso. Je to vďaka nemu, že tieto výrobky sa zdajú byť tak "plné" a bohaté na chuť.
V dnešnej dobe sa glutamát monosodný získava fermentačným procesom, podobne ako víno, jogurty alebo kefír. Podľa názvu je zdrojom sodíka, ale stojí za to vedieť, že ho obsahuje o 1/3 menej ako bežná soľ. Ako zvýrazňovač chuti, ktorý okamžite zdôrazňuje vlastnosti konzumovaných jedál, môže účinne prispieť k zníženiu potreby dosalacie.
Glutaman sodný vo forme korenia sa objavil na trhu vďaka japonskej spoločnosti S. Suzuki, ktorá bola založená v roku 1909. Po nebývalom úspechu produktu bola spoločnosť prekrstená a dodnes sa volá presne tak isto ako značka, pod ktorou sa objavilo MSG - Ajinomoto. Japonský výraz Aji no moto v preklade do poľština znamená "esencia chuti".
Návrh na použitie:
- 1/2 lyžičky (cca 2g) na 250ml polievky / 250g ryby, mäso, zelenina
- 3/4 lyžičky (cca 3g) na 300g vyprážanej ryže / 300g vyprážaných cestovín
Podľa odporúčaní výrobcu, za predpokladu, že 1 lyžička = 4g
Vyrobené spoločnosťou Ajinomoto Foods Europe SAS v Paríži, FrancúzskoNa objednávku Ajinomoto Co., Inc. v Tokiu, Japonsko
zloženie:
Glutaman sodný (E621) Čistota nad 99% Na použitie v miernych množstvách
Toto označenie odlišuje najlepšie obchody na portáli Allegro. Pri nákupe od Super predajcu máte zaručený vynikajúci zákaznícky servis a skvelé nákupy.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
99,9 %
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu Glutaman sodný Aji-no-moto zvýrazňovač chuti 200g. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to