Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovOpis
Predmetom tejto aukcie je:
Sada kovových rúrok určených na pečenie tradičných sicílskych sušienok typu Cannoli alebo rúrok s krémom.
Rúrky na cannoli je sada 5 formičiek vo forme rúrok vyrobených z kvalitného pocínovaného plechu, opakovane použiteľné. Rúrky sú dlhé 12 cm; 2,3 cm v priemere a šikmo skosené špičky. Slávna sicílska verzia talianskych cannoli sa od štandardnej líši práve týmito skosenými koncami. Formičky vám umožnia vytvoriť túto slávnu pochúťku Sicílie: rúrky vyprážané na hlbokom tuku s náplňou z ricottového syra s pistáciami.
Cannoli, to je špecialita pochádzajúca zo Sicílie. Sú to lahodné trubičky z veľmi chrumkavého cesta, ktorých náplň tvorí jemný ako zamatový krém na báze sladkého syra ricotta. Otvorené okraje rúrok sú obsypané nasekanými pistáciami, ktoré sa na Sicílii vyskytujú v mnohých sladkých a slaných jedlách. V minulosti sa cannoli pripravovali len v období karnevalu, ako sú naše faworky alebo šišky, ale v súčasnosti si ich môžete kúpiť kedykoľvek počas roka v každom najmenšom sicílskom cukrárstve.
Niektoré gazdinky a cukrári pridávajú do krému kandizované ovocie alebo kúsky čokolády. Uvádzam nižšie recept na najklasickejšiu verziu a myslím si, že taká je najchutnejšia.
Spôsob použitia: z hotového, vyvaľkaného cesta je potrebné vystrihnúť kolieska a prekryť prekrývajúce sa úlomky bielkovinami. Týmto spôsobom vzniknuté trubičky smažte na hlbokom tuku, vypustite a naplňte náplňou. Pre poslednú úlohu odporúčame zadky a cukrárske rukávy z našej ponuky.
Samozrejme, tieto rúrky môžete úspešne použiť na celý rad sladkého pečiva v rúre vo forme plnených rúrok.
Stačí naplniť prepečené rúrky obľúbeným krémom a kulinárske majstrovské dielo je pripravené a schopné potešiť vašich rodičov, starých rodičov, priateľov a najmä najmenších milovníkov dobrôt.
Osvedčili sa na rôzne príležitosti, nielen na Vianoce.
Špecifikácia a výhody:
- Dĺžka: 12,5 cm
- Priemer: 2,3 cM
- Forma: trubica so skosenými koncami
- Materiál: pocínovaný plech
- Balenie: fóliové
- V balení 5 ks
- Produkt nový, nepoužitý.
- Formičky sa ľahko udržiavajú v čistote.
RECEPT NA SICÍLSKE CANNOLI.
Zložky (16-20 ks):
Cesto: 25 g masla; 25 g cukru; 3,5 lyžice suchého bieleho vína; 1 vajce; 2 polievkové lyžice vanilkového cukru; štipka soli (voliteľné); 175 g pšeničnej múky (múka na koláč); 1 rozšľahané vajce na zlepenie rúrok; 1 liter oleja na vyprážanie bez zápachu; 150 – 200 g olúpaných a nasekaných pistácií; práškový cukor.
Krém: 1 kg syra ricotta; 100 ml krému; 4-5 lyžíc práškového cukru; strúhaná kôra z 1 citróna; šťava z 1/2 citróna.
Spôsob prípravy:
- Utrite maslo s cukrom, pridajte víno, vajce a vanilkový cukor, prípadne štipku soli.
- Pridajte múku a miesite cesto rukou po dobu 5 - 10 minút, kým nebude hladké a pružné (ak je stále príliš lepkavé, môžete podsypať ešte trochu múky). Hotové cesto by však malo byť trochu lepkavé, ale dá sa vytvarovať do gule. Zakryte cesto a odložte do chladničky na minimálne 2 hodiny.
- V čase, keď sa cesto ochladzuje, pripravte si krém. Vrkoč ricotta rozotrite na homogénnu hmotu, pridajte práškový cukor, citrónovú kôru a šťavu, nakoniec pridajte vyšľahaný krém a jemne premiešajte, nechajte vychladnúť.
- Cesta na cannoli rozdeľte na časti, každú postupne rozvaľkajte na veľmi tenký lalok (nie viac ako 2 mm hrubý a vyrežte z neho pohár kolesa s veľkosťou, ktorá umožňuje prekrytie po zabalení trubice. Záložku zalepte pomocou rozmazaného vajíčka.
- Vo veľkom hrnci alebo woku zohrejte olej, rúrky vhoďte do horúceho oleja po niekoľkých kusov tak, aby voľne plávali. Smažte pár minút do mierne zlatista, nečervenajte príliš silno, pretože budú horké. Rúrky vyberte pomocou lyžice cedníka a odložte na papierový uterák, aby ste ich zbavili prebytočného tuku. Vyprážané rúrky by mali mať mierne bublinkovú štruktúru podobnú faworkom. Po chvíli sa dá kovová trubica bez problémov odstrániť a už sa na ňu dajú navíjať ďalšie časti cesta.
- Vychladnuté rúrky plničte krémom pomocou noža alebo cukrárskeho rukáva. Brehy obsypte pistáciami, celé posypte púdrom. Prejedajte sa podľa ľubovôle!
Dôležitá poznámka: Plňte len toľko trubičiek, koľko očakávate, aby ste zjedli na jedno sedenie, pretože cannoli skladované s krémom do druhého dňa dramaticky stratia chrumkavosť, takže je lepšie ich skladovať oddelene a plniť až pred podávaním.
Toto označenie odlišuje najlepšie obchody na portáli Allegro. Pri nákupe od Super predajcu máte zaručený vynikajúci zákaznícky servis a skvelé nákupy.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
99,8 %
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu OPEKACIA FORMA NA ORIEŠKY ORIEŠKOVÉ SUŠIENKY 24KS. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to