Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovANGLICKÁ VŇAŤ 100G CELÉ AROMATICKÉ ZRNO VEĽKÉ ZRNÁ
Za posledných 30 dní si tento produkt od viacerých predajcov kúpilo 48 osôb
Ďalšie produkty od tohto predajcu
- 1,12 €
- PAPRIKA SLADKÁ MLETÁ 100G ČERVENÁ VÝRAZNÁ
- od 0 € so
- 1,05 €
- KARI INDICKÉ 100G MLETÉ KORENIE INDICKÁ PRÍRODNÁ ZMES
- od 0 € so
Opis
ANGLICKÁ VŇAŤ 100G CELÉ AROMATICKÉ ZRNO
Čo je to anglická bylina?
Anglická bylina je sušené semená pimentového stromu, inak nazývaného korenina lekárska. Používa sa ako korenie. Známe už v šestnástom storočí. Do Európy ich priniesol Krištof Kolumbus. Spomína ho aj španielsky cestovateľ Francisco Hernandez. Tvrdí, že bylina pochádza z oblastí Strednej Ameriky a Mexika. Predpokladá, že ho Aztékovia používali na ochutenie čokolády. V tom čase sa považovala za jedno z najpopulárnejších korenín hneď vedľa vanilky. Spočiatku sa zamieňalo s korením odtiaľ iný názov tohto korenia „anglické korenie“, „voňavé korenie“. Prečo sa teda bylina nazýva angličtina, keď pochádza z Ameriky? V Anglicku to bolo veľmi populárne korenie a práve odtiaľ sa dostala do Poľska. V súčasnosti sa pestovanie anglickej byliny uskutočňuje v celej medzistavcovej zóne, ako aj v Indii. Najlepšie druhy pochádzajú z Jamajky, Barbadosu a Kuby. V prirodzenom stave sa s pimentovým stromom môžete stretnúť v Južnej a Strednej Amerike. Nie je náročný na pestovanie a dlho prináša ovocie. Dosahuje výšku až 10 metrov a je vždyzelená. Plody pripomínajú tvar bobúľ, spočiatku sú zelené, ako dozrievajú, získavajú hnedú farbu. Keď ešte nie sú úplne zrelé, zbierajú sa a sušia sa. Po vysušení trochu pripomínajú korenie. Ako chutí anglická vňať? Je veľmi aromatická, mierne pálivá, v chuti pripomína kombináciu korenia, muškátového orieška a klinčekov. Môžete tiež cítiť ľahký nádych kardamónu. Obzvlášť výrazná chuť je kôra, ktorá obklopuje zrno. Koreň je bylinná rastlina. Oleje v nej obsiahnuté sa používajú v zubnom lekárstve kvôli antiseptickým vlastnostiam. Na ich základe sa vyrába aj kozmetika, napr. balzamy. Anglická bylina tiež zmierňuje tráviace problémy. Je nápomocný pri zdýchnutí a kolikách.
Je to zdravé? Je alergická?
Anglická bylina je veľmi zdravá, pretože dodáva nášmu telu veľa cenných vitamínov a minerálov. Je zdrojom železa, vápnika, medi a horčíka. Je bohatá na vlákninu a sacharidy. Vyznačuje sa vysokým obsahom vitamínu C a vitamínov skupiny B. Podporuje tráviace procesy, uvoľňuje brušné svaly. Obsahuje vonné zlúčeniny zo skupiny terpénov, ktoré vykazujú antiseptické a anestetické účinky. Neodporúča sa jesť anglickú bylinu tehotnými ženami a dojčiacimi matkami, pretože môže spôsobiť žalúdočné problémy. Odkedy je možné zaradiť anglickú vňať do stravy bábätka? Vzhľadom na malú veľkosť tohto korenia a riziko udusenia sa neodporúča podávať bylinu deťom mladším ako 12 mesiacov. V prípade ľudí s celiakiou si vždy prečítajte informácie uvedené na obale byliny výrobcom. Anglická bylina neobsahuje lepok, ale vo výrobných závodoch sa často zhromažďujú iné výrobky, ktoré môžu byť jeho zdrojom. Čím sa dá nahradiť anglická vňať? Ak práve nemáme po ruke toto korenie, podobnú chuť získame zmiešaním ½ lyžičky muškátového orieška, ¾ lyžičky mletých klinčekov, 1 lyžičky škorice so štipkou soli a korenia.
Anglická bylina - použitie v kozmetike
Plody korenistej lekárskej sa používajú na výrobu m.in. Kozmetická kozmetika pre aknóznu pleť. Vlastnosti tohto korenia zmierňujú podráždenie pokožky, znižujú zápal, môžu pomôcť zastaviť tvorbu nových lézií. Anglická bylina má tiež hydratačné a regeneračné účinky, a preto je súčasťou mnohých masiek, krémov a mastí. Na jeho základe si môžete v pohodlí domova pripraviť regeneračný kondicionér na vlasy.
Zloženie
Anglická bylina je zdrojom vitamínu C, A, vitamínov skupiny B a niacínu a riboflavínu. Obsahuje draslík, železo, mangán a meď. Dodáva nášmu telu hlavne sacharidy a vlákninu. Zvyšuje tiež vstrebávanie selénu a beta-karoténu. Esenciálne oleje obsiahnuté v tomto korení jej dodávajú príjemnú chuť a vykazujú anestetické a antiseptické účinky. Obsah eugenolu má pozitívny vplyv na tráviace procesy. Avšak bylina konzumovaná v nadbytku môže spôsobiť poruchy príjmu potravy.
Vlastnosti anglickej byliny. Na čo pomáha?
Vlastnosti podporujúce činnosť tráviaceho systému spôsobujú, že anglická bylina sa odporúča najmä ľuďom trpiacim bolesťami brucha, nadúvaním a kolikou. Má vetruopytický účinok, podporuje sekréciu žalúdočných štiav. Obsah triesloviny v angličtine spôsobuje, že pomáha aj pri bolestiach, pôsobí hrejivo. Kúpele a obklady s prídavkom bylín sa často používajú na kĺby pri reumatických bolestiach a neuralgii. Anglická bylina sa vyznačuje aj antiseptickým a antioxidačným účinkom.
Ako používať? Kedy pridať do polievky?
Mnoho ľudí sa pýta, na čo využiť anglickú vňať? Zvyčajne sa vyskytuje v sprievode bobkového listu, ale výborne sa kombinuje aj so škoricou. , klinčekmi, cesnakom a muškátovým orieškom. Najčastejšie sa pridáva do rôznych druhov mäsa, gulášov, marinád a omáčok. Používa sa aj na dochutenie klobás, údenín, nakladaných uhoriek a kapusty. Je tiež doplnkom k likérom a v Spojených štátoch sa používa anglická vňať na prípravu dezertov, napr. koláče. S úspechom môžete toto korenie pridať do ošetrovateľskej starostlivosti, ako aj do polievky. Anglickú bylinu pridávajte do jedál vždy na začiatku varenia. Jeho silná aróma zvýrazní ich chuť.
Použitie v kuchyni:
- Anglická bylina dodáva jedlám intenzívnu vôňu. Je to spôsobené pigmentovými olejmi obsiahnutými v tomto korení.
- Bylina je populárne korenie v európskej kuchyni. Pridávajú sa do marinád, polievok, omáčok a koreninových zmesí.
- Bylina sa pridáva do silážovania uhoriek, do jedál z diviny a hovädzieho mäsa.
Kupujete s Allegro Protect. Všetky nákupy s vrátením peňazí do 48 h. Zobraziť podrobnosti
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu ANGLICKÁ VŇAŤ 100G CELÉ AROMATICKÉ ZRNO. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to