Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajov100 MELÓNOVÁ ZELENINA ZDRAVÁ ZELENINA Z ÁZIE SEMENÁ
Za posledných 30 dní si tento produkt od viacerých predajcov kúpili 4 osoby.
Parametre
Faktúra | Nevystavujem faktúry |
Značka | Ethno-garden Agnieszka Magdalena Głogowska |
Latinský názov | raphanus sativus var. niger |
Druh rastliny | reďkovky a reďkovky |
Farba kvetu | biela |
Hmotnosť | 0.1 g |
Cyklus vývoja rastlín | dvojročné |
Štýl | japonská záhrada, moderná záhrada, skalka, stredomorská záhrada, vidiecka záhrada |
Opis
Reďkovka melónová, Watermelon radish
(Raphanus sativus)
Je to jedna z odrôd reďkovky daikon, koreňovej zeleniny, ktorá pochádza z Číny a nesie tam názov Shinrimei (alebo Xin Li Mei). V USA sa volá Red Meat alebo Reďkovka Rooseheart. Je šťavnatá, chrumkavá, mierne sladká, ale s nádychom korenistej ostrosti. Je však jemnejšia chuť ako tradičná červená reďkovka, je tiež oveľa väčšia. Má veľa vitamínov a minerálov, je bohatá na fosfor, draslík, horčík, vápnik, meď, sodík, železo, vitamín A, vitamín C a vitamíny skupiny B (vitamín B1, B2, B3 a B9).
Melónová reďkovka sa môže konzumovať surová, nakladaná, pečená a dokonca sa pridáva do zeleninových polievok. Je vynikajúca tenko nakrájaná na šaláty a podávaná s vinaigrette alebo nakrájaná na plátky a pridávaná ako ozdoba a zložka sendvičov. Ak je jej chuť pre vás príliš ostrá, odporúčame namočiť polovice hľúz reďkovky do ľadovej vody na 20 minút, aby sa zachovala chuť, ale znížila sa ostrosť.
Vyprážané alebo varené reďkovky sú ešte sladšie v chuti a majú príjemnú maslovú konzistenciu. Obzvlášť sa odporúča kombinovať s fenkulom, jablkom, avokádom, uhorkou, slanými syrmi typu feta, mätou a estragónom.
Kultivácia:
Je to rovnako jednoduché ako pestovanie iných druhov reďkoviek, avšak melónová reďkovka dozrieva dlhšie ako iné odrody – cca. 65 dní. Môže sa pestovať v akejkoľvek záhrade, vyžaduje slnečné miesto a priepustnú úrodnú pôdu.
Semená je najlepšie zasiať priamo do pôdy, akonáhle dosiahne teplotu 4°C, aj keď na proces klíčenia je potrebné chvíľu počkať. Na tento účel je potrebné pripraviť drážky s hĺbkou 1 cm, ktoré sú od seba vzdialené 15 cm. Medzi jednotlivými rastlinami je vhodné dodržať intervaly 5 cm. Po zasiatí drážky prisypeme zeminou a zľahka pritlačíme a potom pevne zalejeme. Po celú dobu rastu je potrebné udržovať vo vlhkosti. Môže sa vysádzať odznova každé tri týždne, aby sa dosiahla kontinuálna úroda.
Melónová reďkovka sa tiež odporúča zasiať v druhej polovici leta, aby sa získali jesenné plody. Chladné teploty na konci sezóny podporujú dobrý rast a sladkosť v jej chuti.
Cena za kus na Kúpiť Teraz sa týka viac ako 100 semien.
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu Reďkovky a reďkovky melónové semená 0,1 g. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to