Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovParametre
Faktúra | Nevystavujem faktúry |
Značka | Ethno-garden Agnieszka Magdalena Głogowska |
Latinský názov | cucurbita maxima |
Druh rastliny | Iný |
Farba kvetu | žltá |
Hmotnosť | 2 g |
Cyklus vývoja rastlín | jednoročná |
Štýl | japonská záhrada, moderná záhrada, stredomorská záhrada, vidiecka záhrada |
Opis
Tekvica Galeux d'Eysines
(Cucurbita maxima)
Bývalá odroda tekvice s veľkými plodmi, ktoré vážia v priemere 4 až 10 kg. Je to francúzska historická odroda tekvice z mesta Eysines v regióne Bordeaux, pochádza z devätnásteho storočia, prvýkrát v komerčnom predaji bola k dispozícii v semennom katalógu z roku 1883.
Plody sú okrúhle, squatové, ploché na vrchu a na spodku. Kôra ovocia sa mení zo zelenej na lososovo-broskyňovú, keď dozrieva, je pokrytá výčnelkami pripomínajúcimi orechovú škrupinu. Mala by sa zbierať, keď je mierne nezrelá, pretože má tendenciu praskať, vyžaduje 90 dní od výsadby až po zber.
Počas dozrievania sa cukry v dužine dostanú cez pokožku a práve tento proces ovplyvňuje pôvodný vzhľad ovocia. S nárastom obsahu cukru sa na vonkajšej strane tekvice objavuje viac hrčiek. Jadrová dužina je svetlooranžová a vlhká so stredne veľkou semennou dutinou bez vláknitých nití, ktoré sa nachádzajú v mnohých iných odrodách tekvice.
Vhodné na varenie, pečenie, grilovanie, alebo vyprážanie. Sladká dužina bez vlákien Galeux d'Eysines je ideálna po uvarení a utretí do polievok, omáčok, gulášov, zaváraniny alebo koláčov, môžete ju tiež nakrájať na malé kúsky na pečenie a podávať ako prílohu k iným jedlám.
Po uvarení má tekvica Galeux d'Eysines hladkú, zamatovú konzistenciu a sladkú chuť pripomínajúcu sladké zemiaky a jablko. Jej chuť sa dobre kombinuje s pórom, cibuľou, cesnakom, rozmarínom, tymiánom, šalviou, petržlenom, muškátovým orieškom, kelom, špenátom, sušenými paradajkami a čiernymi olivami. Semená sú tiež jedlé surové, po pražení alebo pečení a môžu sa jesť samostatne alebo v zmesi musli.
Tekvice si zachovávajú trvanlivosť až 6 mesiacov, ak sa skladujú pri izbovej teplote na chladnom, suchom a tmavom mieste.
Jej plody sa používajú aj na dekoratívne účely. Táto odroda je veľmi obľúbená pre svoj neobvyklý vzhľad a záhradníci v USA objavili jedinečné spôsoby personalizácie ovocia. Mladé ovocie môže byť mierne narezané na vzory alebo slová a keď dozreje, naplní tieto miesta hnedými zhrubnutiami. Tento proces umožňuje záhradníkom kreativitu a získať jedinečný dekoratívny prvok pre jesenné výstavy.
Z našej zeleniny môžete zbierať svoje semená, nemáme žiadnu odrodu F1!
Cena za kus na Kúpiť Teraz platí pre 10 semien.
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu 100 kapsúl TEKVICA STARÁ ODRODA FRANCÚZSKO NA PEČENIE SEMENÁ. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to