Záleží nám na vašom súkromí
Pomocou súborov cookie a súvisiacich technológií, ako aj spracovaním vašich údajov môžeme lepšie prispôsobiť zobrazovaný obsah vašim potrebám.Udelením súhlasu s ukladaním informácií na vašom koncovom zariadení alebo s prístupom k informáciám a spracovaním údajov, a to aj v oblasti profilovania, trhu a štatistickej analýzy, budete môcť na stránkach Allegro ešte ľahšie nájsť presne to, čo hľadáte a čo potrebujete.Správcami vašich údajov bude spoločnosť Allegro, ako aj niektorí partneri, s ktorými spolupracujeme.
Jednoduchšie používanie našich stránok, zobrazovanie a meranie personalizovaného obsahu a reklám, vytváranie štatistík a zlepšovanie funkčnosti.Súhlas je dobrovoľný. Môžete ho kedykoľvek odvolať alebo obnoviť v záložke Nastavenia súborov cookie na hlavnej stránke. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracovania vykonaného pred odvolaním.
zásady používania súborov cookiezásady ochrany osobných údajovParametre
Faktúra | Vystavujem faktúry s DPH |
Značka | Ethno-garden Agnieszka Magdalena Głogowska |
Latinský názov | solanum |
Druh rastliny | baklažán |
Farba kvetu | fialová |
Hmotnosť | 0.1 g |
Cyklus vývoja rastlín | jednoročná |
Štýl | japonská záhrada, moderná záhrada, stredomorská záhrada, vidiecka záhrada |
Opis
Baklažán Kamo
(Solanum malogena)
Vynikajúca japonská stará odroda baklažánu, pochádza z mesta Kamo. Je vysoko cenená najlepšími šéfkuchármi z Japonska a je považovaná za regionálnu pochúťku vďaka krémovej, hustej dužine a sladkej chuti. Rastliny sú veľmi odolné voči teplu, vlhkosti a chladu.
Tmavofialové plody baklažánu sa zbierajú, keď majú priemer asi 11 cm. Tradične sa podávajú grilované alebo varené. Nízke a squatové rastliny sa dobre darí v nádobách, aj keď potrebujú trochu priestoru na to, aby rástli do strán. Semená by mali byť zasiate v miestnosti 8-12 týždňov pred poslednými mrazmi. Na trvalé miesto by sa kalené sadenice mali preniesť po 15. máji.
Plody by sa mali zbierať skôr, ako lesklá kôra začne blednúť, pretože je to farba a lesk baklažánu, ktoré určujú najlepší čas na zber, a nie veľkosť ovocia. Rastliny sú vytrvalé v tropickom podnebí, ale zvyčajne sa pestujú ako letničky v iných klimatických podmienkach, sú veľmi citlivé na mráz. Krásne rastie na záhradných záhonoch alebo v nádobách. Ak sa má pestovať v pôde, je potrebné vopred pripraviť sadenice a po ich kalení ich vystaviť vonku, až po 15. máji. Mali by byť vysadené v rozstupe 60 × 60 cm.
Baklažány uprednostňujú úrodné, hlboké, teplé a voľné pôdy s množstvom organického materiálu. Môže potrebovať podpery na podporu stoniek, keď bude produkovať veľa ovocia. Mal by byť vysadený na plnom slnku a pravidelne hnojený. Zber začína do 80 dní od výsadby.
Baklažán sa javí ako veľmi staré ovocie. Najstaršie zmienky o ňom možno nájsť v čínskych a indických dokumentoch. Aj keď sa zvyčajne považuje za zeleninu, botanici klasifikujú baklažán ako bobule. V stredoveku sa baklažány nazývali šialené jablká, pretože sa verilo, že spôsobujú šialenstvo. Experimentálny záhradník a prezident Thomas Jefferson choval vo svojich záhradách rôzne odrody baklažánu. V tých časoch ich chovatelia používali hlavne na dekoratívne účely.
V regiónoch južnej a východnej Ázie je baklažán obzvlášť cenený, obyvatelia ho nazývajú „kráľom zeleniny“, čo z neho robí základ tamojšej kuchyne. Okrem stereotypnej fialovej farby a tvaru hrušky sa baklažány vyskytujú vo všetkých tvaroch, veľkostiach a farbách.
Z našej zeleniny môžete zbierať svoje semená, nemáme žiadnu odrodu F1!
Cena za kus na Kúpiť Teraz sa vzťahuje na viac ako 25 semien.
Niektoré texty boli preložené automaticky. Dajte nám vedieť, ak ste si všimli jazykovú chybu.
Prezeráte si ponuky produktu ČIERNY BAKLAŽÁN STARÁ JAPONSKÁ ODRODA KAMO SEMENÁ. Vidíte ponuku iného produktu? Nahláste nám to